Korfballers DOC net stapje sterker

BUSSUM - Net een puntje meer heeft de korfballers van DOC afgelopen weekend een zege opgeleverd tegen Stormvogels. De Bussumse ploeg was met 14-15 net wat sterker.

DOC kwam nog wel op achterstand, maar kon met verzorgd en goed spel al snel terugkomen. Het knappe afronden van meedere kansen zorgde er al snel voor dat de Bussumers op voorsprong kwamen. Stormvogels kwam voor rust echter nog terug tot 6-6.

Na de rust startte DOC een stuk sterker dan daarvoor. Een echte voorsprong voor de Bussumers bleef echter achterwege. Steeds als DOC scoorde, kon Stormvogels ook een doelpunt maken. Vlak voor de slotfase leefde DOC nog even op en kon het team weglopen. Het gaatje was voldoende voor de zege.

Na afgelopen weekend staat DOC op plaats 5 van de stand. De achterstand op de top 3 van de poule bedraagt twee punten. Komend weekend wacht de volgende horde voor de Bussumers. Dan wacht Oosterkwartier, dat derde staat.