Koningin Emma bezocht de leerlingen van de Emmaschool.
Koningin Emma bezocht de leerlingen van de Emmaschool. Foto: Bob Awick

Emmaschool viert dubbel feest

BUSSUM - De leerlingen van de Emmaschool vierden vorige week woensdag zowel het 100-jarige bestaan van de school als 60 jaar Kinderboekenweek. Voor de gelegenheid kwam speciaal 'Koningin Emma' naar de school.

Alle 450 kinderen liepen in een optocht naar het feestterrein om de Koningin te begroeten. Ook zongen ze het Feest!-lied en lieten ze ballonnen op. De Koningin maakte haar opkomst in een mooie klassieke auto.

Koningin Emma gaf hiermee de aftrap voor het 100-jarige bestaan van de school en opende officieel de Kinderboekenweek. Ter afsluiting zong de hele school het nieuwe lied dat speciaal voor het jubileum werd geschreven.

Kinderboekenweek
Bij Boekhandel Los aan de Nassaulaan komen diverse schrijvers op bezoek. Op het programma: donderdag 9 oktober een bezoek van Jet Broeke en Dikkie Dik. Ze treden op in twee sessies, om 15.30 en 16.30 uur. De oudere kinderen, vanaf 8 jaar, kunnen zich nog verheugen op de komst van Harm de Jong die op 10 oktober komt om zowel 16.00 als 17.00 uur. Harm de Jonge schreef dit jaar het kinderboekenweekgeschenk 'Zestig spiegels'. Dit krijgt iedereen deze week nog cadeau bij besteding van tien euro aan kinderboeken.

Kaartjes
Kaartjes voor de optredens zijn gratis af te halen bij de boekhandel. Na afloop signeren alle schrijvers hun boeken, hierbij mag ook publiek langskomen dat geen kaartje heeft bemachtigd. De Kinderboekenweek duurt nog tot 11 oktober.