Ton Koopman geeft deze week zijn verjaardagsconcert.
Ton Koopman geeft deze week zijn verjaardagsconcert. Foto: Festival Bach Montréal

donderdag 9 oktober

Week van de opvoeding

Uit-Wijk houdt de 'Week van de opvoeding' met meerdere activiteiten. Zo wordt er een kleurwedstrijd gehouden (13.00 uur), een opstapprogramma met knutselen (13.00 uur), een knutselclub voor oudere jeugd (15.30 uur) en een informatiebijeenkomst over voedingsadvies. Uit-Wijk zit aan de Dr. Schaepmanlaan.

Lezing

Theo Boer vertelt in de Wilhelminakerk over euthanasie. Daarin gaat het vooral over de ethische en levensbeschouwelijke problemen die zich bij de toetsing voordoen. Aanvang 20.00 uur, entree € 6,-.

vrijdag 10 oktober

Verjaadagsconcert

Ton Koopman viert, samen met de Amsterdam Baroque Orchestra, zijn 70e verjaardag met een concert. Op het programma staan meerdere werken. Meer op www.koepelkerkbussum.nl.

Kledingverkoop

Modepresentatie Van der Klooster houdt vanaf 9.30 uur voor het eerst een kledingverkoop in de Palmpit aan de Koekoeklaan 3 met een vlotte, voordelige nieuwe herfstcollectie voor senioren vanaf 55+.

Mantra zingen

Diederick Lentz gaat weer verder met Mantra (kirtan)zingen. De avonden worden gehouden in Heart to Heart aan de Vaartweg 84-86. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,50. Aanmelden op mantrabussum@gmail.com.

Broodje Plus

Ruimte serveert weer Broodje Plus aan de Brinklaan 36a naast de Koepelkerk. Vanaf 17.30 uur kunnen bezoekers langskomen voor een kopje koffie. Daarna wordt vanaf 18.15 uur een broodmaaltijd geserveerd met soep en snack.

Goed gesprek

Ruimte houdt aan de Brinklaan 36a, naast de Koepelkerk, een goed gesprek over de Bijbel. Aanvang 19.45 uur.

zaterdag 11 oktober

Concert

Het Bussumse koor Smarttease bestaat 5 jaar en geeft een jubileumconcert. Het concert wordt gehouden in de Spieghelkerk. Aanvang 20.00 uur, entree € 6,-.

Repair Café

Er wordt weer een Repair Café gehouden. Deze keer in het Denksportcentrum Bussum. Bezoekers kunnen langskomen om kapotte spullen te laten repareren. Van 10.00 tot 13.00 uur.

Vanaf zaterdag 11 oktober

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus gaat weer op pad. A.s. zaterdag gaat de bus naar Kasteel de Haar voor de tentoonstelling 'Wat een Weelde' en zondag kunt u met de Eemlijn van Baarn naar Huizen varen. Maandag is er een rit naar het Dolfinarium in Harderwijk en dinsdagavond brengt de bus u naar de voorstelling 'The New Houdini' van Hans Klok in 't Spant. Woensdag is er weer het vertrouwde gratis lunchconcert in het Concertgebouw in Amsterdam en donderdag is er weer een verrassingstocht. Vrijdag gaan wij lunchen bij de Colonie en wordt een bezoek gebracht aan de beeldentuin De Zanderij in 's-Graveland. De week wordt afgesloten met een bezoek aan Paleis Het Loo voor de tentoonstelling 'Grace Kelly, prinses en stijlicoon' op zaterdag en op zondag een bezoek aan het Spoorwegmuseum in Utrecht. Aanmelden op 035-7504192.

zondag 12 oktober

Dvd-voorstelling

De Palmpit aan de Koekoeklaan zal om 14.30 uur een mooie dvd worden vertoond op groot scherm. Aanvang 14.30 uur. Toegang € 1,-.

maandag 13 oktober

Lezing

Ruud Hoff spreekt in de Wilhelminakerk over 'het Midden-Oosten na de Arabische Lente'. Aanvang 20.00 uur, entree € 6,-.

Koffie drinken

Maandagmorgenblues? Geen zin in de maandagmorgen? Kom dan met de ANBO koffiedrinken bij Stokjes en Lepel in de Nassaustraat. Van 10.30 tot 12.00 uur.

Vanaf maandag 13 oktober

Kindervakantieweek

De SCAN houdt weer een kindervakantieweek. Deze keer het thema 'Wetenschap', voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Naast gezellig bezig zijn, knutselen en lekker snoepen staat alles in het teken van 'Wetenschap'. Aanmelden op 035-6943262.

dinsdag 14 oktober

Cursus

Start iPad-cursus in De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 op dinsdag- en donderdagavond. Aanvang: 19.30 uur. 4 lessen van 1 uur. Kosten € 35,-. Aanmelden op 035-6930789.

Yogacursus

Er wordt een gratis cursus mediteren van Sahaja Yoga gegeven. De cursus wordt gehouden in Wijzer aan de Landstraat. Aanvang 19.45 uur.

Handwerken

De dames van de ANBO gaan samen handwerken. Meedoen kan. Aanmelden bij 035-6913121.

woensdag 15 oktober

Talentendag

Keepersschool Ultimate Save houdt een talentenjacht voor keepers. De talentendag wordt gehouden voor jongens en meisjes tot 18 jaar. Aanmelden kan op www.ultimatesave.nl.

Fietstocht

Bellefleur houdt weer een fietstocht. De tocht start om 11.00 uur vanaf het buurtcentrum aan de Mackaylaan en duurt ongeveer 40 kilometer. Onderweg wordt er gestopt om koffie of thee te drinken bij een restaurant.

Fietstocht

Vanaf De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 wordt de laatste fietstocht van dit jaar gehouden, een korte van ± 30 km. Start 's middags om 13.30 uur, einde om ± 17.00 uur. Onderweg wordt ergens aangelegd voor koffie of thee. De deelname is gratis en op eigen risico.

Schakel-diner

Er wordt weer een 'Schakel-diner' geserveerd. Deze keer: wilde zalmfilet met tagliatelle en groente, met uiteraard een bijpassend voorgerecht en flensjes met ijs toe om de wilde zalm weer te kalmeren. Vanaf 16.45 uur wordt 'restaurant De Schakel' geopend. Mee-eten kost € 6,-. Aanmelden op 035-6915300.

Lezing

Sjaak Verboom geeft in Bellefleur aan de Mackaylaan een presentatie over Mongolië, Tanzania, IJsland en Schotland. De presentatie begint om 14.00 uur, zaal open om 13.30 uur. De entree bedraagt € 3,-.

donderdag 16 oktober

Samen eten

De ANBO gaat weer samen met een aantal senioren eten bij El Verano. Mee-eten kan door u voor 14 oktober aan te melden op 035-6935377.

zondag 19 oktober

Soosmiddag

De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 houdt weer een soosmiddag voor jong en oud. Het motto is om er met elkaar een gezellige middag van te maken. Dat kan door het bespelen van een muziekinstrument (piano aanwezig), het voordragen van een gedicht, een mop of leuke anekdote, gezellig met elkaar kletsen of een spelletje doen. Aanvang 14.30 uur, entree gratis.

dinsdag 21 oktober

Kledingverkoop

In de hal van de Heul aan de Koekoeklaan 3 is een verkoop van corsetterie, lingerie, nachtgoed, ondergoed, dusters en kamerjassen etc. door heren- en dames ondermodespeciaalzaak Diepenveen uit Veenendaal van 09.30 -12.30 uur. De toegang is gratis.

Ruimte serveert weer de broodmaaltijd Broodje Plus.