Keurslager Oegema: 'Mensen betalen graag een stukje meer voor dat verantwoorde vlees.'
Keurslager Oegema: 'Mensen betalen graag een stukje meer voor dat verantwoorde vlees.' Foto: Sjoerd Stoop

'We leveren vlees zonder rare fratsen'

BUSSUM - Gewoon een stukje gezonder, maar vooral ook lekkerder vlees. De Bussumse Keurslager Oegema aan de Koekoeklaan wordt zo langzamerhand hét adres voor 'duurzaam vlees'. Vlees van runderen en varkens met een normaal leven achter de rug en bovenal zonder allemaal rare toegevoegde stoffen. "Vlees zonder rare fratsen", zegt slager Martijn Oegema. "Puur vlees en daarom een verantwoorde keuze."

Het vlees van Keurslager Oegema is wel wat duurder dan het vlees van de supermarkt, maar daar krijg je veel voor terug. "Met ons vlees weet je zeker dat de beestjes een normaal en goed leven hebben gehad. We hebben zelf onlangs achter de schermen gekeken bij de boeren waar ons vlees vandaan komt. Om een voorbeeld te noemen: de varkens van Livar. Daar zagen we een proces waar we zelf compleet achter staan: de beestjes worden goed verzorgd, worden gevoerd met gezond eten en hebben genoeg plek om lekker rond te hobbelen. Daarnaast komt het vlees vervolgens zonder rare toegevoegde smaakstoffen en andere rare producten zoals antibiotica op je bord. Dat maakt het allemaal een stuk gezonder voor de consument en maakt het vlees bovenal ook veel lekkerder. Je houdt echt een stukje goed vlees over."

Klanten
Keurslager Oegema merkt dat de klanten steeds meer opletten op wat er op hun bord terechtkomt. "We verkopen dat duurzame vlees nu al wat langer en we merken goed dat er veel klanten voor terugkomen. Mensen betalen graag een stukje meer voor dat verantwoorde vlees. Soms stellen ze vragen over wat er nou met dat vlees gebeurt. Deze vragen beantwoorden we graag."

Zaak
Dan nog even de zaak zelf: Keurslager Oegema opende twee jaar geleden de deuren aan de Koekoeklaan. Het bevalt nog steeds zeer goed. "We hebben een prima plek, leuke medewerkers en veel vaste klanten. Kortom: we hebben een erg tevreden gevoel overgehouden aan de eerste twee jaren en we hebben allerlei plannen voor de toekomst. Het komende jaar gaat er nog wel wat veranderen. We hopen een slager aan te nemen, om maar wat te noemen en een extra medewerker. We staan straks nóg beter klaar voor de klant."