Vanwege de Kinderboekenweek komt Dikkie Dik naar Boekhandel Los.
Vanwege de Kinderboekenweek komt Dikkie Dik naar Boekhandel Los. Foto: Bob Awick

Vanaf 1 oktober

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek wordt weer gehouden, deze keer voor de 60e keer. Daarom het thema 'Feest'. Boekhandel Los heeft de hele week van alles te doen. Onder meer Marit Tornqvist, Harm de Jonge en Jan Paul Schutten komen op bezoek. Voor de jongsten komt Dikkie Dik langs. Voor alle activiteiten is de toegang gratis. Meer informatie bij Boekhandel Los.

donderdag 2 oktober

Starterscafé

Er wordt een Starterscafé gehouden voor starters op de woningmarkt. Het Starterscafé wordt gehouden in Bel Ami aan de Brinklaan. Actuele onderwerpen over het kopen van een woning komen aan bod en ook kan er met makelaars gesproken worden. Aanvang 18.30 uur.

Bridgen

Er wordt weer 'Bridgen onder begeleiding' gehouden in het Denksportcentrum Bussum. Met behulp van een digitaal schoolbord wordt een bied- of afspeelprobleem behandeld. Daarna worden er 18 spelletjes gespeeld. Inschrijven kan als paar of alleen. Kosten € 4,- per persoon. Aanvang 13.30 uur.

Engelse conversatie

De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 start weer met conversatie Engels o.l.v. Thea Pierhagen van 09.30 - 10.30 uur. Tijdens deze cursus onderhoudt en verbetert u uw spreekvaardigheid in de Engelse taal. Kosten € 70,- per 20 lessen, exclusief de kosten voor studiemateriaal. Aanmelden op 035-6930789.

Lezing

Dr. Nico den Bok, predikant, bespreekt in de Wilhelminakerk over het bijzondere thema 'Israël, bijbels, theologisch, actueel'. Dankzij bijbelse en historische bevindingen kan een frisse blik op de huidige situatie geworpen worden. Aanvang 20.00 uur, entree € 6,-.

Jeu-de-boules

Elke donderdag-, vrijdag-, maandag- en dinsdagochtend van 10.00 - 12.00 uur kan men jeu-de-boulen op de baan van het wijkcentrum 'Spieghelwijck'.

vrijdag 3 oktober

Schakel-diner

Er wordt weer een Schakel-diner gehouden in De Schakel. Ook deze keer staat er een 3-gangendiner klaar. Een fluweelzachte pompoensoep, gevolgd door gevulde parelhoen met haricot verts en aardappelkroketten en als dessert een verrassende chocolademousse. Mee-eten kan vanaf 17.15 uur en kost € 6,-. Opgeven op 035-6915300.

Open huis

Kinderen in Nood houdt tussen 14.00 en 16.00 uur open huis. Het magazijn aan De Peppels opent de deuren voor iedereen die eens wil zien wat er achter de schermen allemaal gebeurt.

vrijdag 3 oktober tot zaterdag 11 oktober

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus gaat weer op pad. Vrijdagmiddag gaat de bus naar Museum het Schoutenhuis in Huizen en wordt de rit afgesloten met een diner. In het weekend gaat de bus zaterdag naar Schiphol Behind the Scenes en zondag varen met de pannenkoekenboot door de haven van Amsterdam. Maandag staat de Hermitage op het programma en dinsdagavond kunt u onbeperkt eten en drinken bij de Gooische Wok in Huizen. Ook voor woensdag en donderdag staan er gezellige etentjes op het programma: woensdag vis eten in 't Vuronger en donderdag een Mistery Dinner. De week sluit af met een bezoek aan het Van Goghmuseum.

Aanmelden kan van maandag t/m vrijdag tussen 10.00-12.00 uur op 035-7504192.

zaterdag 4 oktober

Dierendag

Het wijkontmoetingscentrum De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 is de huiskamer van de wijk, dus ook huisdieren zijn daar welkom. Tijdens de inloop van 09.30 - 11.30 uur krijgen de meegekomen hondjes iets lekkers.

Open dag

De Stichting Tussen Vecht en Eem houdt een Open Dag met als thema De Eerste Wereldoorlog. Op deze dag zijn er lezingen en activiteiten georganiseerd. Het programma zal van start gaan in De Vernissage aan de Dr. Abraham Kuyperlaan 1a te Bussum, waarna verschillende activiteiten in en rondom het Gooi zullen plaatsvinden. Aanvang 9.30 uur. Aanmelden op www.tussenvechteneem.nl.

zondag 5 oktober

Lezing

Door dhr. Kees van der Kaay wordt een lezing gehouden in De Palmpit aan de Koekoeklaan over zijn reis op de motor door Noord-India. Aanvang 14.30 uur, entree € 4,-.

maandag 6 oktober

Koffie drinken

Maandagmorgenblues? Geen zin in de maandagmorgen? Kom dan met de ANBO koffie drinken bij Stokjes en Lepel in de Nassaustraat. Tussen 10.30 en 12.00 uur bent u van harte welkom!

Pannenkoekencafé

De Schakel houdt weer een Pannenkoekencafé. Jongeren bakken pannenkoeken voor 'grote mensen'. De jongeren verzorgen ook de bediening. Mee-eten kost € 5,-. Aanvang 16.45 uur. Opgeven kan op 035-6943262.

Workshop

De bibliotheek aan het Wilhelminaplantsoen houdt een workshop over e-books. Er wordt geleerd wat e-books zijn, hoe het werkt en hoe de bieb e-books leent. Aanvang 10.00 uur, entree € 2,50.

Nederlands voor buitenlanders

De Volksuniversiteit Naarden Bussum houdt een cursus Nederlands voor buitenlanders. De cursist leert de Nederlandse taal te gebruiken voor het geven en ontvangen van informatie, uiten van gedachten, gevoelens, ervaringen, meningen en voor de sociale vaardigheden, die in Nederland gebruikelijk zijn. Aanvang 19.00 uur. Opgeven op www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl.

Computercursus

Bellefleur aan de Mackaylaan houdt een cursus 'Overstappen op Windows 8'. In drie lessen leert u de nieuwe mogelijkheden van Windows 8 kennen en de ontbrekende onderdelen uit vorige Windows-versies terug te krijgen. De cursus start op 6 oktober. Aanvang 15.30 uur, deelname € 35,-. Aanmelden op www.wocbellefleur.nl.

Yoga

Raja Yoga 't Gooi aan de Kruislaan 20 houdt elke maandagochtend of -avond een basiscursus voor beginners. Aanmelden kan op 035-6948674. Meer op www.raja-yoga-het-gooi.nl.

dinsdag 7 oktober

Handwerken

Met enthousiaste ANBO-handwerksters samen handwerken in de middag? Meld u aan bij Joke Hagen op 035-6913121.

Bridgen

De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 start weer een bridgecursus o.l.v. Jan Wiersma van 13.30 - 16.30 uur. Bij deze cursus wordt de ene week les gegeven, de andere week wordt er gebridged onder begeleiding. Om in te kunnen stromen moet u het Klaver- en Ruitenboekje van Berry Westra beheersen. Kosten € 27,50 per tien lessen. Aanmelden op 035-6930789.

Cursus

De Volksuniversiteit Naarden-Bussum houdt een cursus 'Business English'. Voor deze cursus is een goede basiskennis van het Engels vereist. Er wordt gewerkt in een kleine groep, waardoor er ruimte is voor persoonlijke aandacht. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden op www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl.

Cursus

De Schakel geeft een cursus Engels voor mensen die al een basiskennis van het Engels hebben. Een mooie gelegenheid om deze kennis eens op te frissen. De cursus bestaat uit 12 lessen op dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur, te beginnen op 7 oktober. Kosten € 75,-. Aanmelden op 06-11000835.

woensdag 8 oktober

Netwerkbijeenkomst

In het gemeentehuis van Bussum vindt de netwerkbijeenkomst 'Welkom bij de club!' plaats. Tijdens de bijeenkomst bespreken verenigingen, mensen met een beperking, beleidsmakers en belangenbehartigers uit de regio hoe verenigingen hun toegankelijkheid kunnen vergroten. Aanvang 19.00 uur. De toegang is gratis.

Bingo

De Schakel aan de Kolonel Verveerstraat organiseert weer een bingo. Er kunnen mooie prijzen gewonnen worden. U bent welkom vanaf 13.30 uur. Het meespelen kost € 3,50 voor 1 kaart en twee consumpties. Meer kaarten kosten € 2,50 per stuk. Aan het slot van de avond is er nog een loterij. De loten kosten € 0,50 per stuk.