Derde ster voor centrum

BUSSUM – Het centrum van Bussum krijgt een derde ster in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Volgende week wordt de ster overhandigd aan de burgemeester.

Het KVO is een samenwerking tussen de gemeente Bussum, politie, brandweer en de ondernemers van de Bussumse Ondernemers Vereniging. Al sinds 2009 zijn vertegenwoordigers bezig een Bussum te creëren dat heel, schoon en veilig is. De eerste twee sterren werden de afgelopen jaren al in stilte behaald, maar bij de derde ster wordt even stilgestaan.

Volgens adviseur Maarten van Weel van het keurmerk bevestigt de derde ster dat er in Bussum goed wordt samengewerkt. "De winkeliers hebben aangegeven welke zaken er nog niet goed gingen in het centrum en daar is de werkgroep mee aan de slag gegaan. We weten precies wat er leeft op diverse gebieden zoals criminaliteit, afval, milieu en groenonderhoud. Daar hebben we een plan van aanpak voor gemaakt."
"Ondernemers kunnen bovendien door het behalen van de derde ster zicht krijgen op verzekeringskortingen. Ook gaan we kijken naar een centrale manier van beveiliging. Het winkelend publiek merkt vooral dat het centrum veiliger en groener is."

Fietsvrij
Van Weel zegt dat er toch nog hard gewerkt moet worden om alles goed geregeld te krijgen. "Wij weten dat veel mensen zich ergeren aan de hoeveelheid fietsen in de winkelstraten. Daarom pleiten wij voor een fietsvrije Nassaustraat en Nassaulaan."

"Ook vinden we dat het niveau van het onderhoud van de openbare ruimte omhoog moet. Momenteel loopt er een proef waardoor de prullenbakken later worden geleegd en er minder wordt geveegd. Dat is ons een doorn in het oog. Onze redenering is dat een vies centrum criminaliteit aantrekt en dat een schoon centrum prettiger winkelt en dat ondernemers zich er eerder willen vestigen."