Afbeelding
Foto: gerard buhr

Ertegenaan geknald

Weet u nog dat ik erg gek ben op toevalligheden? Nou, ik werd weer eens op mijn wenken bediend. Hoewel het allemaal niet zo grappig is.

Er sluimert al geruime tijd een even zenuwslopend als ridicuul meningsverschil in de flat. Met name op mijn galerij. Het heeft allemaal te maken met het al of niet, bij nacht en ontij, open laten staan van de grote openslaande ramen. Enkele bewoners willen graag de ramen dicht houden en alleen gebruiken als het op het moment nodig is. Maar toch blijven ze maar open staan. En daarmee verdwijnt ook de warmte die door onze radiatoren werd opgewekt.

Het conflict is zo hoog opgelopen dat ik al twee brieven van advocaten heb mogen ontvangen waarin mij gedreigd wordt met het opzeggen van het huurcontract. Het conflict heeft er een dimensie bij gekregen. Doordat de openslaande ramen haaks staan op de buitenmuur van de flat vormen ze voor langsvliegende vogels een dodelijk, doorzichtig scherm. Ik heb er in korte tijd al 3 slachtoffers onder vandaan gehaald!

Een koolmees, een jonge duif en een roodborst. Maar niemand lijkt daar gevoelig voor te zijn. En wat wil het toeval? Afgelopen week verscheen er een fotoboek van de hand van André van Soest, huisarts in ruste van de Hilversumse Meent. En hoe heet dat fraaie werk? 'Raamslachtoffers'! Niets anders dan een morbide, postuum soort fotografisch eerbetoon aan alle gevederde vrienden die de dood vonden bij een knal tegen allerlei ramen. Een heel bijzonder boek, zeer geschikt als bijzonder cadeau!