De oude bus terug in het straatbeeld.
De oude bus terug in het straatbeeld. Foto: Bob Awick

Genieten op Open Monumentendag

NAARDEN / BUSSUM - Open Monumentendag is afgelopen weekend erg goed verlopen. Zowel op station Naarden-Bussum als in Naarden-Vesting en de Oude Haven waren vele activiteiten gepland.

Mede dankzij het mooie weer zijn er op zaterdag en zondag samen zo'n 1000 bezoekers naar het station gekomen. De tentoonstelling over het rijke verleden van het spoor, station en trein trok over twee dagen ongeveer 600 bezoekers. Ook de oude bus bleek popuair: ruim 400 mensen wilden wel meerijden van Bussum naar Naarden of omgekeerd. De stemming zat er goed in, vooral ook dankzij de muziek van de twee koren Meiden van de Kade en Smartease en de Blueband van Muziekcentrum Luc van Gessel. Het vanouds bekende lied 'In de bus van Bussum naar Naarden' klonk de hele dag.

Haven
Naarder Peter Senf, die de organisatie op zich nam voor de haven, vertelt zeer positief terug te denken aan het weekend. "We hadden hele leuke en aantrekkelijke bezienswaardigheden in de Vesting en uiteraard in de haven. Daar lagen 18 boten langs de kant die mensen konden bezoeken. Hoogtepunt waren de oude scheepsmotoren die nu op de kade te zien waren en normaal gesproken alleen in een museum te zien zijn."

De officiƫle opening op het bordes.
Er konden 18 boten worden bezocht.
Oude scheepsmotoren trokken veel belangstellenden.