BFC en De Meer komen niet tot scoren

BUSSUM - In de eerste uitwedstrijd van de competitie is het BFC 1 niet gelukt om de volle winst te behalen. De uitblinkende doelman Desmond Ording zorgde ervoor dat de BFC-heren nog een puntje overhielden aan hun tweede wedstrijd van het seizoen.

De wedstrijd in Amsterdam tegen het gepromoveerde De Meer was in de eerste helft van beide kanten slordig. In de zeventiende minuut leek BFC met een snelle uitbraak de score te gaan openen, maar deze mogelijkheid werd knullig om zeep geholpen. Het leverde een 0-0 ruststand op. In de tweede helft kreeg De Meer in een tijdsbestek van 15 minuten vijf opgelegde kansen om de score te openen, maar doelman Desmond Ording hield zijn doel schoon: de Bussumse goalie kwam met uitstekende reddingen. In de 73ste minuut kreeg BFC een grote kans maar helaas had Ahmed al Khanim het vizier niet op scherp staan. Hard werkend gingen beide ploegen op jacht naar de winnende treffer, maar doelpunten leverde dit niet op. Na 90 minuten stond daardoor de beginstand nog op het scorebord. Ondanks het feit dat de Bussumse formatie nog niet de juiste schwung gevonden lijkt te hebben, heeft het in ieder geval wel een goede teamgeest. Dat leverde deze zondagmiddag dus één punt op. Komende zondag speelt BFC om 14.00 uur thuis tegen VEP uit Woerden.