Wethouder Nen van Ramshorst kwam op bezoek.
Wethouder Nen van Ramshorst kwam op bezoek. Foto: Jessica de Jong

Eerste editie Kind en Koffie gestart

BUSSUM - Met verse koffie, heerlijke taartjes, diverse sprekers, workshops en een fotoshoot is vorige week gestart met het nieuwe initiatief Kind en Koffie. Om de week kunnen ouders met hun kleine kinderen op woensdagmorgen terecht bij Kindercentrum 't Mouwtje om andere ouders te ontmoeten en kennis op te doen over diverse zaken die komen kijken bij het opvoeden van kinderen.

Kind en Koffie is opzet door de SKBNM, die aansluiting zocht bij vele partners zoals het CJG en de GGD. Directeur Ruth de Waal van de SKBNM vertelt dat ze om zich heen steeds meer Mama Cafés zag: "Dat zijn mooie initiatieven, maar ik dacht: waarom zouden vaders niet mogen komen?"
En zo werd het idee uitgewerkt waarbij ook lokale ondernemers betrokken worden die bijvoorbeeld babyyoga aanbieden. Zij stellen hun kennis en kunde gratis beschikbaar aan de jonge ouders.

Contact
De moeders die aanwezig zijn vertellen dat ze vooral op zoek zijn naar contact met andere ouders. Ook zijn ze nieuwsgierig en vinden ze het aanbod van de gratis workshops erg interessant.
Voor de komende tijd staan er onder meer een workshop babymassage, peuterpuberteit en balans tussen werk en gezin op de agenda.
Ook kunnen ouders een keer samenkomen op de zogenoemde Koffie & Kind Late Night. De eerste bijeenkomst daarvan is op 30 september om 19.30 uur. Dan komt ontwikkelingspsycholoog Steven Pont naar het kindcentrum.

Programma
Meer informatie over het programma, de tijden en de locatie is te vinden op de Facebookpagina facebook.com/kindkoffie.