De Koepelkerk opent zaterdag weer de deuren; er worden ook concerten gegeven.
De Koepelkerk opent zaterdag weer de deuren; er worden ook concerten gegeven. Foto: Bob Awick

donderdag 4 september

Djembé-lessen

In Wijzer aan de Landstraat start een cursus djembé spelen. De cursus bestaat uit 10 lessen. Aanvang 19.00 uur. Deelname € 80,-

Orgelconcert

Ronald de Jong geeft een concert in de Grote Kerk van Naarden. De Jong bespeelt de drie orgels van de kerk en speelt werk van onder meer Buxtehude, Vaughan Williams en Asma. Aanvang 20.15 uur, entree € 7,50.

vrijdag 5 september

Bustocht

De ANBO houdt een bustocht naar Gouda. Rondleiding door bakkerij van Goudse stroopwafels. Vervolgens bezichtiging van gebrandschilderde ramen in de Grote Kerk van Gouda. Kosten voor ANBO-leden € 55,50, niet-leden € 60,50. Opgeven op 035-6913121.

Spelletjesmiddag

Elke vrijdagmiddag is er spelletjesmiddag in De Palmpit aan de Koekoeklaan van 14.00 – 16.00 uur. Alle voorkomende spellen kunnen worden gespeeld. Deelname € 1,- per middag.

Schakeldiner

De koks van De Schakel maken weer een 3-gangendiner. Een visschelpje vooraf, gevolgd door coq au vin garni en een verrassingsdessert. Dit alles gecompleteerd met een glas wijn of fris en koffie of thee toe. Mee-eten kost € 6,-. Aanvang 17.15 uur. Opgeven op 035-6915300.

vrijdag 5 september tot zondag 7 september

Bussum Cultureel

Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 september 2014 is Bussum wederom het toneel voor een heel gezellig cultureel festival: Bussum Cultureel. Bussum Cultureel wordt net als voorgaande jaren op vrijdagavond geopend door Filmhuis Bussum en de Tindal Stichting met een zomeravondfilm in de prachtige tuin van de Tindal Villa. Zaterdag 6 september wordt het Wilhelminaplantsoen van 11.00 uur tot middernacht omgetoverd tot een groot muziek- en theaterplein met een breed scala aan professionele artiesten en opvallende theater- en cabaretproducties. Naast de fontein op het Wilhelminaplantsoen zetten diverse restaurants en cateraars uit Bussum hun beste beentje voor om hun specialiteit te presenteren op het gezellige Proef & Wijn Plein. Op de Culturele Markt presenteren alle verenigingen en instellingen hun programma's voor het komende seizoen, zijn er diverse creatieve workshops voor de kinderen en nog veel meer. Op zondag 7 september vindt een kunstmarkt plaats. En 's avonds zal het festival worden afgesloten in de Kapelstraat met De Langste Eettafel van Bussum, waarbij diverse restaurants een creatief menu in een bijzondere sfeer aanbieden.

zaterdag 6 september

Orgelconcert

Thijs Kramer bespeelt het Steinmeyer-orgel in de Koepelkerk van Bussum. Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach, Eugène Gigout, Josef Gabriel Rheinberger en meer. Aanvang 12.30 en 13.30 uur.

Kunstvesper

Het ensemble Voices, Bram Brandemann en Gé Bartmann brengen een Kunstvesper in de Wilhelminakerk. Aanvang 16.30 uur.

Orgelrecitals

Thijs Kramer geeft twee orgelrecitals in de Koepelkerk van Bussum. Op het programma staan de 'Marche triomphale' van Jan Nieland, die oprichter en directeur van de muziekschool in Naarden was, 'Cantelina' van Josef Rheinberger, 'Voluntary' van Maurice Greene en 'Allegro cantabile' en 'Toccata' uit 'Symphonie V' van Charles-Marie Widor. Aanvang 12.30 uur en 13.30 uur.

Naarden uit de Kunst!

Het festival Naarden uit de Kunst wordt vanaf 12.00 uur gehouden. Een festival met veel schilderkunst, muziek, kunst voor kinderen, literatuur en hapjes. Het festival staat in het teken van de Nederlandse schrijver, dichter, filosoof Lucebert.

Kerk open

In de Koepelkerk kunnen bezoekers langskomen om de kerk te bezichtigen of een kaarsje te branden. De kerk is open tussen 12.00 en 15.00 uur.

zondag 7 september

Keepersdag

Voetbalclub BFC houdt een trainingsdag voor keepers. Keeperstrainers geven tussen 9.00 en 10.30 uur gratis proeflessen op het sportpark aan de Meerweg. Opgeven kan op keepersscholen@live.nl.

Lezing

Door mw. Dorinde Smit-Duyzentkunst wordt een muzikale lezing gehouden in De Palmpit aan de Koekoeklaan over Franse zangers en zangeressen met zeer herkenbare muziek onder de titel 'La Douce France'. Aanvang 14.30 uur, entree € 4,-.

Naarden Presenteert

Het evenement Naarden Presenteert wordt van 13.00 tot 20.00 uur gehouden in de Vesting. Met onder nadere kinderactiviteiten, proeverijen, muziek en Naardense clubs en verenigingen presenteren zichzelf.

Opgeven bustocht

De ANBO maakt volgende maand, op 7 oktober, een bustocht naar Rotterdam met onder andere een bezoek aan een chocolade-atelier. Opgeven voor 17 september via 035-6913121. Kosten € 60,- per persoon.

zondag 7 september tot dinsdag 16 september

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus gaat weer op pad. Zondag gaat de bus naar museum de Fundatie in Zwolle voor de tentoonstelling 'Russisch avant-garde design'. Een gezellig tochtje op de Vecht kan op maandag met de Watermelody. Abstracte en figuratieve beelden kunt u dinsdag 9 september bezichtigen in het Streekmuseum Krimpenerwaard en woensdag gaan wij naar de Lego-tentoonstelling de 'Art of the Brick' in Amsterdam. De lavendelboerderij Granny's Bouquet en de Kijk- en wandeltuin Klein Boskoop in Stroe staan donderdag op het programma. Vrijdag kunt u zich laten verrassen met een 'Mystery Dinner'. Zaterdag 13 september is de Braderie Dorpsstraat in De Bilt. Op zondag 14 september is er een tocht naar Museum Oud Soest en de dag daarna gaat de bus naar het Mauritshuis. Op dinsdag kunt u zich opnieuw laten verrassen, maar nu met een verrassingstocht. Opgeven op 035-7504192.

maandag 8 september

Open eettafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt een open eettafel om 17.30 uur met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanmelden: 035-6938786 voor vrijdag 12.00 uur.

Teken- en schildercursus

Ton de Kruijk start weer met teken- en schildercursussen. De cursussen worden gegeven aan de Landstraat 107. De cursussen staan open voor beginners en gevorderden. Aanmelden op www.tondekruijk.nl.

Cursus

Gilde Gooi Noord start met eencursus digitale fotobewerking. Deze cursus is geschikt voor iedereen die een beetje met een computer overweg kan. In acht lessen van 2 uur leren de deelnemers eerst om te werken met Picasa. De cursus is in Huize Godelinde. Aanvang 10.00 uur, kosten € 75,-. Aanmelden op info@gildegooinoord.nl.

dinsdag 9 september

Kledingverkoop

Harry Kerkhofs Modehuis uit Valkenswaard houdt vanaf 10.00 uur weer een modeshow in De Palmpit aan de Koekoeklaan van zijn nieuwe voorjaarscollectie. Gratis entree.

Bussum Cultureel wordt komend weekend weer gehouden.