Nieuwe cd Vocaal Ensemble Voices

BUSSUM - Het Vocaal Ensemble Voices zal aanstaande zaterdag om 16.15 uur hun vijfde cd uitreiken aan burgemeester Heijmans.

De cd bevat werken van componisten door de eeuwen heen, die in de afgelopen jaren zijn uitgevoerd door het koor in samenwerking met het Wilhelminaconsort en organist Wybe Kooijmans onder leiding van dirigent Piet Philipse.

Voorafgaand aan de uitreiking staat de orgeltribune van de Wilhelminakerk open voor belangstellenden, waar vaste organist Bram Brandemann uitleg geeft over het Flentrop-orgel en waarvan hij een aantal mogelijkheden zal demonstreren. Bezoekers kunnen ook vragen stellen aan de organist.

Kunstvesper
De officiële uitreiking wordt gevolgd om 16.30 uur door een kunstvesper, waaraan naast het koor medewerking zal worden verleend door Bram Brandemann met eigen werk en werk van Boellmann, en door de cellist van het Radio Philharmonisch Orkest Gé Bartman met solowerken van J.S. Bach.

De toegang is gratis. De folders over de muzikale- en de jaarplannen voor de cantatediensten in de Wilhelminakerk kunnen worden meegenomen.