Weer rel Hart voor Bussum

BUSSUM - Raadslid John Krabbendam neemt afstand van Hart voor Bussum en gaat na een vertrouwensbreuk als eenmansfractie verder. Het vertrek van de Bussumer zorgt voor weer een relletje rond Hart voor Bussum. Stapt hij op of stuurt Hart voor Bussum hem weg? Het zorgt voor veel vraagtekens.

door Sjoerd Stoop

Krabbendam meldde vlak voor het weekend op te stappen en zelf verder te gaan. Een belletje naar de Bussumer leerde dat 'er onvoldoende grond bestaat voor een vruchtbare samenwerking tussen Krabbendam en de rest van de raadsleden van Hart voor Bussum'. Het kersverse bestuur van Hart voor Bussum vertelde hetzelfde verhaal, maar komt daar een dag later toch op terug en zegt Krabbendam te hebben weggestuurd. De reden: een vertrouwensbreuk. Volgens Hart voor Bussum zou het hele bestuur achter het wegsturen van Krabbendam staan. Wat moeten we voor waar aannemen en wat gebeurde er nou echt? Daarover wordt door alle betrokkenen over gezwegen. Hart voor Bussum stelt met Krabbendam te hebben afgesproken geen woord te reppen over de redenen voor het vertrek of wegsturen van Krabbendam.

Het geharrewar rond Krabbendam en Hart voor Bussum doet sterk denken aan het vertrek van Marieke Munneke Smeets van D66 naar Hart voor Bussum, afgelopen voorjaar. De Bussumse (toen nog D66) maakte toen bekend op te stappen en over te stappen naar Hart voor Bussum. D66 meldde echter al snel Munneke Smeets te hebben weggestuurd vanwege een vertrouwensbreuk.

Wat er ook gebeurde rond Krabbendam, het zorgt weer voor heel wat ophef rond Hart voor Bussum. Afgelopen maart, vlak voor de stembusgang, stapte voorman Ton Fokker ook al plotseling op. Hart voor Bussum heeft nog 4 van de 5 raadszetels over.