Afbeelding

Rob van der Woude

53 jaar
eigenaar van een communicatieadviesbureau
Bussumer sinds 1996

Je zit ook bij de vrijwillige politie?
"Zeker, ik heb een verkorte opleiding gevolgd en hou vooral toezicht bij evenementen, verkeer en in de openbare ruimte. Ik werk vanuit bureau Naarden-Bussum en heb dezelfde taken als iedere andere agent. Het verschil is dat ik minder uren draai."

Maak je spannende zaken mee?
"Van een burenruzie tot een achtervolging op de A1 en van het aanhouden van jongens die met vals geld betalen tot het assisteren bij een reanimatie."

Wat doe je in je vrije tijd?
"Ik ga meestal op zondag mountainbiken in de omgeving. Ook loop ik twee keer in de week hard."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Ik zou een mooie woning kopen met veel ruimte om het huis heen. Ook zal ik geld beleggen. Ik ben een echte gezinsman dus ik zou ook samen met mijn vrouw en twee zoons activiteiten ondernemen. Een reis naar Australië staat nog op ons verlanglijstje."

Waar ben je trots op?
"Mijn gezin."

Wat voor muziek luister je?
"Coldplay, lichte jazz en Michael Bublé."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Laat mij maar slapen. Ik heb minimaal 7 uur slaap nodig om overdag fit en alert te zijn."

Als je een dag de burgemeester was?
"Dan zou ik mij heel zichtbaar tonen in de samenleving als burgervader. Er staan veel veranderingen op stapel, bijvoorbeeld in de zorg. Daar wil ik mij voor inzetten."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"De veiligheid. Ik ontvang alerts via Burgernet. Verder volg ik de ontwikkelingen rondom Scapino / Nieuwe Brink. Daar wordt maar geen knoop over doorgehakt. Ook de leegstand van de winkels baart mij zorgen."