Loes en Joop Pieëte van Ruijsdael op 't Hoekje.
Loes en Joop Pieëte van Ruijsdael op 't Hoekje.

Joop Pieëte van Ruijsdael
op 't Hoekje overleden

NAARDEN - Joop Pieëte is overleden. Samen met zijn partner Loes Kok runde hij de bekende tabakszaak Ruijsdael op 't Hoekje.

Pieëte was een bekend persoon in Naarden-Vesting en maakte graag een praatje met zijn klanten. Dat hij door velen wordt gemist, blijkt wel uit het feit dat afgelopen donderdag de vlag bij diverse winkeliers en bewoners halfstok hing.

Vorig jaar augustus werd nog het 75-jarig bestaan van de tabakszaak gevierd. Hij runde toen 7 jaar de zaak samen met Loes. Pieëte kwam in 1990 in Naarden wonen; hij werkte voorheen als technicus en had zijn eigen geluidsstudio. In Naarden voelde hij zich thuis. Hij zei daarover: "De Vesting is één groot museum en één grote familie, waar mensen zich geborgen voelen zonder dat de sociale controle verstikkend werkt."

Marije van Proosdij laat namens de ondernemersvereniging weten dat ze hem erg gaat missen. "Hij was een warme, lieve man die er altijd was. Hij had een echt praatkantoor, was overal van op de hoogte. Joop Pieëte hoorde gewoon bij de Vesting."