Het bestuur kreeg het ereteken dinsdag.
Het bestuur kreeg het ereteken dinsdag. Foto: Annerie de Jong

Hongaren eren Bussumse weldoeners

BUSSUM - Als dank voor al het werk dat ze de afgelopen jaren belangeloos hebben gedaan voor het land heeft het bestuur van het Bussumse Kinderen in Nood deze week een hoge Hongaarse onderscheiding ontvangen. De Bussumers kregen het ereteken opgespeld op voorspraak van het Hongaarse ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling.

De Bussumse weldoeners werken al jaren hard om armere Hongaren te helpen door meerdere keren per jaar een vrachtwagen vol voedsel, kleren en andere spullen naar het land te sturen. Dat de Hongaarse minister nu besloten heeft om de Bussumers met zo'n hoge onderscheiding te bedanken heeft ze erg verrast. "Een enorme eer", zegt bestuurder Joop Heerschop. "Het vormt toch een beetje de kroon op het werk. We hebben gehoord dat het pas de tweede keer was dat deze onderscheiding aan niet-Hongaren wordt gegeven. Dat maakt het helemaal eervol."
De Bussumers vertrokken maandag om het ereteken een dag later te ontvangen. Er werden ook enkele projecten van de Bussumers bezocht.