Angèle Duijnstee, op de foto aan het werk in de koffiecorner, bedacht het vernieuwende concept.
Angèle Duijnstee, op de foto aan het werk in de koffiecorner, bedacht het vernieuwende concept. Foto: Bob Awick

Inspiratie staat centraal bij Het Hoofdkantoor

BUSSUM - Zeer voldaan kijkt het team van Het Hoofdkantoor Bussum terug op een geweldig openingsweekend. De nieuwe conceptstore aan de Herenstraat 24 blijkt een schot in de roos en de eerste reacties waren dan ook zeer positief. Het Hoofdkantoor is een plek waar heel veel mogelijk is. Zo kun je er koffie drinken, winkelen, een flexplek huren of het souterrain afhuren om een lezing te geven.

Het Hoofdkantoor komt uit het creatieve brein van de opgewekte Angèle Duijnstee. Ze is zelf freelance lichtontwerper en werkte voorheen vanuit huis. Hoewel dat beviel, miste ze ook bepaalde zaken zoals collega's om zich heen of een goede plek om klanten te ontvangen. Vanuit haar eigen behoefte ontstond langzaamaan het idee om een eigen winkel te openen.
Een tijd lang broedde ze op ideeën en voor ze het wist kwam de mogelijkheid om via een kennis het voormalige Peters-pandje te huren. "Ik ben vanaf het begin bij de plannen betrokken geweest en daarom kon ik overal over meedenken. Zo is alles naar mijn wens: tot en met de weggewerkte stopcontacten in de vloer voor de flexwerkers aan toe." Al met al heeft de sloop van het oude pand en het geheel opnieuw opbouwen van de zaak precies een jaar geduurd. Het strakke design doet aan niets meer denken aan het vervallen gebouw dat voorheen op deze prominente plek in Bussum stond.

Inspiratie
Wie de conceptstore binnenloopt ziet direct wat de bedoeling is. Inspiratie staat centraal. En alles wat je ziet is ook te koop. Bij binnenkomst zijn aan de linkerkant 14 flexplekken voor zzp'ers. Zij kunnen een plek vanaf een half dagdeel reserveren. "We hebben draadloos internet, een printer, eigenlijk alle faciliteiten die je nodig hebt om te kunnen werken. Je neemt je laptop mee en je kunt beginnen met werken. Bovendien kunnen de zzp'ers zich profileren in de conceptstore, bijvoorbeeld in de etalage of met een filmpje op een flatscreen bij de ingang."

Ook zijn er vergaderruimtes te huur en in het souterrain is een prachtige ruimte met keuken en beamer die voor allerlei doeleinden te huur is. "Denk aan een lezing of een workshop. Ik sta echt overal voor open", vertelt Duijnstee. De andere helft van het pand ziet er erg gezellig uit. Cadeauartikelen in schappen, Scandinavisch en Nederlands design zoals stoelen en sieraden en zeer opvallende lampen: een leuke verwijzing naar de veelzijdigheid van het werk van Duijnstee als lichtontwerper. Uiteraard biedt zij zelf ook lichtoplossingen bij de inrichting van alle soorten ruimtes. Ook is er een interieurontwerper aanwezig die advies kan geven, bijvoorbeeld bij het maken van een moodboard of het uitzoeken van behang.

Koffie
De koffiecorner is achter in de zaak geplaatst. Klanten kunnen op een designbank plaatsnemen om bijvoorbeeld een heerlijke espresso te nuttigen, wellicht met een homemade sandwich gemaakt van brood van de buurman Bakkerij Van Groen uit de Spiegelstraat. Als het goed weer is, wordt ook het terras aan de kant van de Spiegelstraat geopend. "Vriendinnen kunnen hier heerlijk winkelen en meteen een kopje koffie drinken", noemt de eigenaresse als voorbeeld.

Het Hoofdkantoor Bussum is gevestigd aan de Herenstraat 24 en is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Op de website www.hethoofdkantoorbussum.nl kunnen flexwerkers online een plek reserveren of een ruimte huren.