Afbeelding
Foto:

Loek Gorter

56 jaar
Coördinator informatiebeveiliging bij de gemeente Bussum

Wat doe je precies bij de gemeente?
"Ik ben verantwoordelijk voor de algemene beveiliging binnen de gemeente. Daarbij gaan we over de vraag hoe we omgaan met de gegevens van onze burgers. Daarnaast beheer ik drie softwarepakketten. Afgelopen mei vierde ik mijn 30-jarige jubileum. Of ik mijn 40-jarig jubilieum bij Bussum officieel kan vieren weet ik niet, want we gaan natuurlijk straks fuseren en ik weet niet of dat telt bij een andere werkgever."

Klopt het wat ze zeggen over ambtenaren?
"Nee, dat klopt niet. Wij werken net zo hard als andere mensen en zijn juist heel druk met het welzijn van burgers. We zijn ook juist genegen om mee te denken en te kijken wat er mogelijk is."

Wat doe je in je vrije tijd?
"Ik ben druk met mijn vrouw, drie kinderen en de hond. Verder lees ik veel en ga ik graag naar het Filmhuis in Bussum of Hilversum."

Als je een miljoen wint?
"Investeer ik een deel in mijn huis en wil ik een reis naar Japan maken. Ik ben twee meter lang en het lijkt me leuk om vanuit de hoogte de Japanners en hun cultuur te ervaren."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Een Harde Wener: een mokkagebakje met boerenjongens en spijs."

Waar ben je trots op?
"Dat ik een half jaar geen alcohol heb gedronken, dat ging probleemloos. De aanleiding was een weddenschap. Mijn dochter werd in oktober zestien, mocht alcohol drinken tot december en daarna niet meer vanwege de wetgeving. Zij zei dat het voor mij makkelijk praten was omdat ik nog wel mocht drinken en zij niet, vandaar de weddenschap."

Als je de burgemeester was?
"Dan zou ik een daklozenopvang openen in het Spiegel, vanwege het contrast. Ook vind ik dat er een plek moet komen waar de jeugd elkaar kan ontmoeten en samen kan sporten."