Wachten op vertrek Patria

BUSSUM - Er wordt al bijna anderhalf jaar over gesproken, maar het gaat nog wel even duren: het vertrek van woonzorgcentrum Patria naar Almere. Het woonzorgcentrum kan nog niet verhuizen om dat het nieuwbouwcomplex in Almere nog lang niet klaar is.

De plannen om naar Almere te vertrekken bestaan al veel langer. Het woonzorgcentrum hoopt daar straks een modern pand te betrekken, waar ouderen nog beter verzorgd kunnen worden. De staat van het Bussumse pand is erg slecht.

Enkele tegenslagen
Volgens de eerste plannen van anderhalf jaar geleden zou het nieuwe woonzorgcentrum in Almere nu opgeleverd moeten worden en zouden de bewoners daar hun intrek gaan nemen.

De eerste paal moet echter nog geslagen worden. Dat komt door enkele tegenslagen. "We hadden eerst het plan om het hele woonzorgcentrum zelf te gaan bouwen, maar hebben de opdracht toch nog aan derden gegeven. Daar moeten we nu op wachten", zegt een woordvoerder van Nusantara, dat het woonzorgcentrum beheert.

Na zomer meer bekend
Toch zou het nog snel kunnen gaan, stelt de woordvoerder. "Na de zomer weten we meer. Als de bouw straks start, kan het heel snel gaan. Daar hopen we ook op, maar voor nu moeten we het vooral even afwachten hoe het verder gaat lopen."

Volop aan het werk
Het Bussumse woonzorgcentrum telt ongeveer 80 bewoners. In afwachting van het vertrek naar Almere gaat het leven gewoon door. Zo staat later deze week de herdenking van de capitulatie van Japan weer op de agenda en werd enkele weken geleden nog de Pasar Patria gehouden.