Het onderzoek naar de steekpartij loopt nog.
Het onderzoek naar de steekpartij loopt nog. Foto: Bob Awick

'Steekpartij had fataal kunnen aflopen'

BUSSUM - Martin Brik werd na de steekpartij met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij is geopereerd aan zijn verwondingen. Broer Erik Brik vertelt dat hij 'erg geschrokken was' van het bericht.

"Martin was in jaren niet uit geweest. Zaterdag besloot hij samen met mijn schoonzus en een vriend gezellig een drankje te drinken bij Inn The Mood. De dader begon Martin uit te dagen en kreeg een klap. Martin besloot het te negeren en het café in te gaan. Toen ze naar buiten liepen richting de Kapelstraat kwam daar uit het niets deze man die mijn broer aanviel. Ze begrepen er niets van. Er was geen enkele aanleiding."
Martin werd flink toegetakel. Hij werd meerdere malen met een mes gestoken. "Hij had een slagaderlijke bloeding en een ingeklapte en doorboorde long en er is zelfs een stuk van zijn oor afgebeten. Hij heeft enorm geluk gehad. Het had fataal kunnen aflopen."

"De dader is direct door mijn schoonzus en de vriend overmeesterd en in bedwang gehouden in afwachting van de politie. Zij liepen hierbij lichte verwondingen op."

Alert gereageerd
De politie reageerde alert toen de melding om 00.25 uur binnenkwam. Ze waren al in de buurt waardoor ze snel in de Kapelstraat waren. Daar kon de verdachte, een 38-jarige man uit Bussum, direct worden aangehouden en meegenomen worden naar het politiebureau.

Martin Brik was op dat moment hevig aan het bloeden op straat. De ambulancemedewerkers twijfelden geen moment en reden hem direct naar het AMC.

Motief
Op straat, onder het been van de verdachte, lag het mes dat was gebruikt bij het toetakelen van Martin. De politie laat weten dat het motief van het steekincident nog niet duidelijk is.

De zaak wordt grondig onderzocht. Ook het gerucht dat er eerst een opstootje was, dat de verdachte klappen kreeg en vervolgens begon te steken moet worden nagegaan. Er zijn camerabeelden die worden bekeken. "De verdachte zit nog vast; hij wordt verdacht vanwege poging tot moord c.q. zware mishandeling", aldus de politie.

'Ze begrepen er niets van. Er was geen enkele aanleiding'