Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Sandy Ruhe

41 jaar.
Heeft onlangs Nonja's Trimsalon geopend aan de T.B. Huurmanlaan. Bussumse sinds 1978.

Je hebt onlangs een hondentrimsalon geopend. Hoe dat zo?
"Het was al langer een droom om zo'n zaak te openen. Het vak trekt me al jaren. De afgelopen jaren had ik een trimsalon aan huis, maar dat werd steeds groter. Toen deze zaak leeg kwam te staan, was de stap snel gezet."

Wat doe je exact?
"Zo'n beetje alles wat met het verzorgen van honden te maken heeft: van trimmen tot wassen als de hond vies is. Een complete beurt voor de hond dus."

Hoe gaat het met de zaak?
"We hebben deze maand de deuren geopend. Het gaat erg goed. We hadden al veel trouwe klanten en het worden er nu alleen maar meer. We doen meerdere honden per dag. We moeten wel hard werken, maar het werk is hartstikke leuk."

Wat trekt je zo aan honden?
"Honden hebben alles. Al m'n hele leven heb ik erg veel met honden. We hebben er nu zelf ook twee. Honden zijn ontzettend eerlijke beesten en enorm trouw. Het is gewoon heerlijk om ze te hebben en om ermee te werken."

Heb je hobby's?
"Van alles met beesten. Van het wandelen met de honden tot paardrijden. Maar ook zwemmen en dansen. Genoeg om te doen dus."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"Momenteel de opengebroken straten. Er wordt nu volop gewerkt. Dat volgen we op de voet. Toen we begonnen met het verbouwen van de zaak lag de straat open. Dan let je extra op of alles wel weer goed neergelegd wordt."

Als je een dag burgemeester zou zijn van Bussum, dan...
"... zou ik er allereerst voor zorgen dat de reclames voor ondernemers gratis worden. Daarnaast zou ik ervoor zorgen dat de hondenbelasting wordt afgeschaft. Dat slaat nergens op. Als de hond ergens poept, haal je dat zelf weg. Waar betaal je dan voor?"