Het werk moet in november klaar zijn.
Het werk moet in november klaar zijn. Foto: Bob Awick

Projectleider over werk aan riool in Componistenkwartier

NAARDEN - Na de bouwvak gaat een groot deel van het Componistenkwartier op de schop. Het riool wordt vernieuwd en in het verlengde daarvan worden straten opnieuw ingericht. Zo'n 450 buurtbewoners krijgen er vier maanden lang mee te maken. Dave Groot (31) van Royal Haskoning DHV begeleidt de uitvoering van het project RemCom namens de gemeente Naarden.

Jullie zijn al een tijdje bezig.
"Na een voorbereidingsperiode in 2013 zijn we in januari met de uitvoeringswerkzaamheden van het project begonnen. Fase 1 is achter de rug. Daarin hebben we het riool vervangen aan de Amersfoortsestraatweg en het gedeelte an de Beethovenlaan grenzend aan de sportvelden. Onder het fietspad en de rijbaan ligt daar nu een nieuwe riolering. We zijn nu bezig aan de afronding van fase 2: het vervangen van het riool aan de Paulus Potterlaan en de Rembrandtlaan. Na de bouwvak volgt de derde en laatste fase."

Waarom wordt het riool vernieuwd?
"Om te kunnen voldoen aan de verhoogde milieunormen en om het rioolstelstel beter te laten functioneren. Ook pakken we de parkeerproblemen aan door extra vakken aan de overkant van de straat te plaatsen. Verder komen er verkeersdrempels om hard rijden tegen te gaan."
Wat gebeurt er vanaf half augustus?
"Op 18 augustus start de firma van Asch met het vervangen van het riool in de Bachlaan, de Wagnerlaan, een stuk van de Beethovenlaan, de Chopinlaan en de Lisztlaan. Tegelijkertijd gaan we de lampen in de lantaarnpalen vervangen in de hele wijk. Lantaarnpalen die niet goed meer zijn, worden ook vernieuwd. Het moet in november klaar zijn."

Wat gaan de mensen in de wijk er van merken?
"De straten voor hun deur liggen open. En het zal drukker worden in sommige straten door de omleidingen."