Afbeelding

Lutgard Veraart

55 jaar oud
Winkelmanager bij de Wereldwinkel in Bussum
Styliste

Waar in Bussum kom je graag?
"In de Wereldwinkel aan het Julianaplein. Ik werk er nu drie maanden en ga in positieve zin de winkel veranderen. Ik wil de focus leggen op het verhaal achter de producten."

Ben je zelf ook een wereldburger?
"Ja, dat denk ik wel. Ik niet heel veel gezien van de wereld, maar toevallig vertrek ik binnenkort naar India. Ik ga met mijn rugzak door het land trekken, met de trein reizen en mij aanpassen aan de cultuur."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Ik zou in ieder geval mijn zoon en vader wat geld toestoppen. Daarnaast wil ik mij graag verbinden aan een project in een derdewereldland. Misschien dat ik wel iets tegenkom in India. Twee jaar terug was ik overigens in het Atlasgebergte. Daar stond op drie dagen lopen van de bewoonde wereld een klein ziekenhuis. Dat vond ik een heel mooi project. Je kunt dan ook 1 op 1 hulp bieden."

Als je een dag de burgemeester was?
"Dan zou ik het Julianaplein leuker maken. Er staan hele mooie bomen en een prachtge fontein, alleen zie je die niet goed. Er is namelijk een lelijke stenen rand met ongezellige begroeiing die in de weg staat. Ik zou zeggen; maak het open zodat iedereen de schoonheid ziet."

Je bent stylist en kleurspecialist, maar wat is jouw lievelingskleur?
"Magenta. Dat is een roze, maar vooral ook krachtige kleur."

Met wie zou je nog eens een goed gesprek willen?
"Met Paul Rosenmüller. Ik stem altijd GroenLinks en heb in het verleden dus ook op hem gestemd. Daarnaast zet hij zich in voor gezonde voeding op scholen. Bewustwording over wat verkeerde voeding met je doet, daar maakt hij zich hard voor. Goed ontbijten, 's avonds gezellig met elkaar de dag doornemen aan tafel, dat vind ik zelf ook heel belangrijk."

Waar zullen we op proosten?
"Op een gezond en gelukkig leven."