De Gooilandschool scoorde wederom het hoogst van Bussum.
De Gooilandschool scoorde wederom het hoogst van Bussum. Foto: Sjoerd Stoop

Bussumse scholen scoren het best van heel het land

BUSSUM - De Bussumse groepachters hebben het afgelopen jaar het hoogst gescoord met de Cito-toets. De scholen scoren het best van heel Nederland. Dat heeft RTL Nieuws onderzocht en deze week bekend gemaakt. De gemeente reageert trots.

De Bussumse scholen, waar in totaal 384 deelnemers meededen aan de bekende toets, scoren al met al een 7,93. Van de Bussumse scholen scoort de Gooilandschool wederom het best. De school was een jaar geleden nog de beste van het land en scoort nu een 8,9. Achter de school scoren ook de Juliana Daltonschool en De Hoeksteen met een 8,5 erg goed. Alle Bussumse scholen kunnen rekenen op een goede score: de St. Vitusschool (8,2), KMS (8,0), Emmaschool (7,7), Vondelschool (7,4), Juliana Brandsmaschool (7,4) en Vrije School Michaƫl (7,4) scoren goed. De Zonnewijzer (6,4) scoort wat lager, maar scoort ook nog gewoon een nette voldoende.

Dat de Bussumse scholen het zo goed doen mag knap worden genoemd, maar was wel te verwachten. De best scorende school behoort al veel langer tot de top, de nummer twee werd de afgelopen twee jaar benoemd tot excellente school. De Bussumse scholen staan er dus goed op.

Naarden
Ook de Naarder scholen scoren goed. Al met al behoort Naarden met een 7,64 ook nog tot de betere gemeenten. Van de Naarder scholen scoort school KinderRijk met een 8 het best.

De Tweemaster, Calsschool en de Godelindeschool scoren een 7,8. Ook de Rehobothschool (7,4) en de Comeniusschool (6,6) scoren voldoendes.