De Palmpit opent weer de deuren voor de open eettafel.
De Palmpit opent weer de deuren voor de open eettafel. Foto: Bob Awick

donderdag 10 juli

Open eettafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt een open eettafel met een vers bereide maaltijd. Kosten: Soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanvang 17.30 uur. Aanmelden: 035-6938786 voor dinsdag 12.00 uur. Maximaal 24 personen.

Orgelconcert

De Zwolsche organist Toon Hagen houdt een orgelconcert op het orgel van de Grote Kerk van Naarden. Op het programma staan werken van Bach, Saint-Saens en anderen. Aanvang 20.15 uur, entree € 7,50.

vrijdag 11 juli

Spelletjesmiddag

Elke vrijdagmiddag is er spelletjesmiddag in De Palmpit aan de Koekoeklaan van 14.00 – 16.00 uur. Alle voorkomende spellen kunnen worden gespeeld. Deelname € 1,- per middag.

Volle maan-meditatie

Het Centrum voor Gezond Zijn aan de Karel Doormanlaan 44 opent de deuren voor 'Volle maan meditatie'. Het thema is 'Bestemming'. Aanvang 19.15 uur.

zaterdag 12 juli

Pasar Patria

De Stichting Vrienden van Patria houdt op 12 juli van 10.00 tot 17.30 uur de jaarlijkse Pasar Patria aan de Ceintuurbaan 281 in Bussum. Er is van alles te doen, te beleven en te proeven dat te maken heeft met Indonesië. De toegang is gratis.

zondag 13 juli

WK-voetbal

In De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 kan men de finale volgen van het WK-voetbal op een groot TV-scherm (alleen wanneer het Nederlands elftal in de finale zit). Aanvang vanaf 20.00 uur. De entree is gratis.

maandag 14 juli

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt een open eettafel om 17.30 uur met een vers bereide maaltijd. Kosten: Soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanmelden: 035-6938786 voor vrijdag 12.00 uur. Maximaal 24 personen.

dinsdag 15 juli

Wandeltocht

Vanaf De Palmpit aan de koekoeklaan 3 wordt weer een wandeltocht gehouden o.l.v. Trudy Nederend. Start om 10.00 uur. De route en afstand is afhankelijk van de fysieke gesteldheid van de deelnemers. Ook rolstoelers met begeleiders zijn welkom. Deelname is gratis en op eigen risico.

Tarot-kaarten

Altijd al meer willen weten van de Tarot? Kom naar een verhelderende avond waar je spelenderwijs met de Tarotkaarten inzicht krijgt in vragen die op dit moment in jouw leven spelen. De avond wordt gehouden aan de Karel Doormanlaan 44. Aanvang 19.15 uur, deelname € 17,50. Aanmelden kan op info@saskiacaviet.nl.

woensdag 16 juli

Fietstocht

Vanaf De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 wordt een lange fietstocht van ± 55 km gehouden. Start om 10.00 uur, einde om ± 17.00 uur. Onderweg wordt twee keer een koffiestop gehouden en op een gezellige plek wordt gepicknickt (lunchpakket meebrengen). Tevoren aanmelden is niet nodig. Info: 035-6912926. De deelname is gratis en op eigen risico.

Fietstocht

Fietsgilde 't Gooi houdt een middagtocht 'Grensroute Bussum'. De tocht vertrekt om 13.30 uur vanaf Station Bussum Zuid (hotelzijde). Kosten € 3,- per persoon.

zaterdag 19 juli

Lezing

Ank Kooyman- van Rossem houdt een lezing over buitenplaatsen rond Naarden, Bussum en Huizen georganiseerd door, en in, de diaconie van de Remonstrantse Gemeente Naarden en Bussum. Aanvang 16.00 uur.

zondag 20 juli

Soosmiddag in De Palmpit

Er is weer een soosmiddag voor jong en oud in wijkontmoetingscentrum De Palmpit, Koekoeklaan 3 te Bussum. Van de aanwezigen wordt verwacht dat ze er met elkaar een gezellige middag van maken. Dat kan door het bespelen van een muziekinstrument (piano aanwezig), het voordragen van een gedicht, een mop of leuke anekdote , gezellig met elkaar kletsen of een spelletje doen. Aanvang: 14.30 uur. Entree is gratis.

woensdag 23 juli

Verkoop in De Heul

In de hal van De Heul aan de Koekoeklaan 3 in Bussum wordt een verkoop georganiseerd door firma Vischjager uit Amsterdam van luxe dames pullovers en vesten. De verkoop is van 10.00 tot 12.30 uur en de toegang is gratis.

maandag 28 juli tot woensdag 30 juli

Voetbalkamp

Voetbalschool Balcontrole organiseert een voetbalkamp op de velden van SDO. Ze volgen op 28, 29 en 30 juli diverse techniektrainingen volgens de balcontrole-methode. Deelnemen aan het kamp kost € 95,-. Opgeven op www.balcontrole.nl.

maandag 4 augustus tot vrijdag 8 augustus

Vesting Vliegveld

Dit jaar wordt het Vestingeiland omgebouwd tot Vesting Vliegveld. Kinderen van groep 5 tot en met groep 8 van basisscholen uit Naarden en omgeving kunnen hier onder andere hutten bouwen, broodjes bakken en zich verkleden. Op vrijdagavond is de finale van de talentenjacht en er is een kermis. Inschrijven via: www.vestingeiland.nl. Kosten: €50,- per kind voor een week.

En verder...

Expositie

Nelly Cornelissen en Linda Wijnia exposeren in wijkontmoetingscentrum Bellefleur. Zij schilderen al een aantal jaren samen en hebben verschillende cursussen gevolgd bij Tineke Huissers en Herman Tjepkema. De expositie loopt tot september 2014.

Bridgen

Bridgeclub Trefpunt houdt twee maanden lang elke woensdag open bridgeavonden. Belangstellenden kunnen langskomen om mee te spelen. De club speelt in de Witte Kerk aan de Koningin Wilhelminalaan. Aanvang 19.00 uur, deelname € 2,50.

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus gaat weer op pad. Woensdag kunt u gezellige lunchen in het Vuronger in Huizen en ook donderdag blijven wij dichter bij huis met een bezoek aan Gooilust voor een wandeling, binnen en buiten, door de geschiedenis van deze buitenplaats in 's Graveland. Vrijdag kunt u poffertjes eten in Laren. Zaterdag brengt de bus u naar Naturalis en zondag 13 juli naar de Tuinen van Appeltern.

Op maandag is er dan weer een Verrassingstocht en op dinsdag een Stranduitje naar Kijkduin. Bent u al donateur van de BPB? Als donateur krijgt u ons uitgebreide programma in de bus.

Voor de kosten van de uitjes en om u op te geven, belt u maandag t/m vrijdag tussen 10.00-12.00 uur naar 035-7504192.

Patria opent weer de deuren voor de 'Pasar Patria'.