Bussum woonplaats nr. 23

BUSSUM - Bussum komt als 23e uit de bus in de lijst van 'Beste Woongemeenten van Nederland' van weekblad Elsevier. Een jaar geleden stond Bussum op plaats twintig. Twee jaar geleden stond Bussum 7e, maar toen werd anders gerekend.

Bussum heeft veel goede basisscholen, voldoende sportvoorzieningen en boodschappen doen is ook geen enkel probleem. Dat zelfde geldt voor het culturele aanbod, het horeca-aanbod en groen. Ook de economische meter slaat ruim in het groen uit. De financiƫle gezondheid wordt als gemiddeld beoordeeld. Volgens het weekblad ontbreekt het Bussum aan locaties voor (dag)recreatie. De hei is kennelijk niet voldoende. Op 'rust en ruimte' scoort Bussum laag. Dat heeft vooral te maken met de hoge bevolkingsdichtheid. Verder laat volgens deze peiling de saamhorigheid van de bevolking te wensen over. Op dit onderdeel is inwoners gevraagd of zij de buurt gezellig vinden en of zij zich verantwoordelijk voelen voor de leefbaarheid. Ook het doen van vrijwilligerswerk telt mee. Nog slechter wordt het op het vlak van overlast, misdaad en verkeersonveiligheid. Ook daar scoort Bussum laag.

Tevreden
Hoewel Bussum dus wat zakte, reageert de burgemeester Heijman tevreden. "We scoren nog steeds 'zeer goed'. We horen tot de top, de beste 6% van alle 403 Nederlandse gemeenten." Het leefklimaat is een aandachtspunt, daar wordt volgens de burgemeester aan gewerkt.