Kapsones: sfeer van vroeger met style van nu

BUSSUM - Kapsalon Kapsones aan de Vlietlaan 72 opent zondag officieel haar deuren. "We knippen al vanaf half mei", vertelt Michel van der Hulst van de kapsalon. "Maar de officiële opening doen we zondag, met een hapje en een drankje voor genodigden."

De zaak is in handen van de Bussumse familie Van der Hulst. Michels vrouw Margôt (52) en zoon René (25) vormen samen het kappersteam van Kapsones. Margôt knipt al 30 jaar, René zit sinds een paar maanden in het vak, vertelt Michel. "Het is de bedoeling dat René uiteindelijk de zaak overneemt."

Klanten kunnen bij Kapsones terecht voor 'de sfeer van vroeger met de style van nu'. "We nemen de tijd voor de mensen in onze authentiek ingerichte zaak", vertelt Michel. "Maar we knippen modern." Hoewel, Kapsones scheert nog 'authentiek'. Michel: "Inzepen met de scheerkwast en dan scheren met een echt mes. Daar word je mooi glad van."

Kapsones is doordeweeks geopend tot 20.00 uur 's avonds en op vrijdag tot 21.00 uur. "Zo kun je na het werk nog even naar de kapper."