Medewerker Ruben Voskuil en De Vestingh-ondernemer Herman van der Maarl.
Medewerker Ruben Voskuil en De Vestingh-ondernemer Herman van der Maarl. Foto: Sjoerd Stoop

'We leveren de beste producten voor een betaalbaar bedrag'

BUSSUM - De beste verf, goede hulp van de medewerkers en als je liever niet zelf de kwast ter hand neemt, regelen ze ook nog voor je dat het werk gedaan wordt. En dat alles voor een leuk bedrag. Verf- en glasspeciaalzaak De Vestingh aan de Huizerweg vormt voor veel Bussumers en schilders al een vertrouwd adres.

door Sjoerd Stoop

De zaak bestaat ondertussen al zo'n 3,5 jaar en werd geopend door Robert Schellekens en Herman van der Maarl, twee mannen met een hart voor hun vak. "Het begon allemaal aan de keukentafel", vertelt Herman. "We hadden een doel: goede verf maken voor een betaalbaar bedrag. We dachten aan een totaalplaatje: alle soorten en vooral goede verf, betaalbaar en hulp op maat, voor zowel de consument als aannemers/schildersbedrijven. Kortom, een verfgroothandel, maar dan voor alle klussers die kwaliteit nastreven. Het bleek een succes. We konden al snel een pand en enkele werkplaatsen betrekken."

De voornaamste kracht van De Vestingh: alle Vestinghverf wordt zelf gemaakt, waardoor alles kan en alle kleuren gemaakt kunnen worden. "We hebben deze verven samengesteld volgens een zelfbedachte receptuur. Om tot een goede verf te komen werken we samen met meerdere gespecialiseerde verfproducenten. We kunnen voor elke ondergrond de perfecte verf leveren en de klant adviseren hoe deze verf het best aangebracht kan worden. We kunnen alle kleuren leveren. We mengen verven soms zelfs met de hand om tot de perfecte kleur te komen waar de klant om gevraagd heeft. Alles kan. We werken met de grootste zorg aan ons product. Dat komt het resultaat ten goede."

De Vestingh Verf & Glas doet veel meer. Er wordt ook glas geleverd en geplaatst, en zelfs houten vloeren. "Dat we ook glas en houten vloeren leveren komt door de verf. Als je je gevel gaat (laten) renoveren moet alles vaak geschilderd worden, maar moet vaak ook het glaswerk onderhouden worden. Dat bundelen we. We leveren veel soorten glas. Alles om de authentieke uitstraling van een pand goed tot z'n recht te laten komen. Datzelfde geldt voor de vloeren. We leveren de verf of de laklaag waarmee je de vloeren het best kunt behandelen. Om de klanten tegemoet te komen kunnen we ook helpen met de aanschaf van de vloer."

Het klantenbestand van de zaak, met ondertussen meer dan 6000 klanten, kent naast de doe-het-zelver vooral aannemers. "Veel professionals gebruiken onze verf. We werken goed samen met onze klanten. Als consumenten naar ons komen met de vraag of we hun pand kunnen laten verven, dan kan dat. Als AF-Erkend afwerkingsbedrijf bieden we bijvoorbeeld op het door ons vervaardigde buitenschilderwerk 4 jaar garantie.

'We mengen verven soms zelfs met de hand om tot de perfecte kleur te komen waar de klant om gevraagd heeft'

De Vestingh heeft momenteel een grote kortingsactie. Alle Vestingh-verfproducten en verwerkingsmaterialen worden met 25% korting verkocht.