Muiden heeft een nieuwe wijkagent

MUIDEN - Efred Kool is de nieuwe wijkagent van Muiden. Ingrid Arnst is naar Bussum vertrokken en Kool heeft sinds vorige week haar functie overgenomen. Tijd voor een kopje koffie.

Efred Kool is nu een week aan de slag als wijkagent. "Mijn werkgebied strekt zich uit van de Maxis aan de ene kant tot de rand van Muiderberg aan de andere kant. Enorm gevarieerd", zo legt Kool uit. Wellicht dat Muiders hem vooral kennen van zijn eerdere politiewerk als biker (politieagent op een mountainbike). "Ik ben ook hier van plan zoveel mogelijk met de fiets te gaan doen. Behalve als het erg slecht weer is", zo grapt hij. Muiden is mooi, Muiden is vooral boeiend. "Ik ben nu bezig met jongerenoverlast op een basisschool in Muiderberg. Samen met netwerkpartners proberen wij de overlast terug te dringen", zo vertelt Kool. Burenconflicten, sociale problemen en verkeer maken daarnaast deel uit van zijn dagelijkse werk.

"Ik steek veel energie in het opbouwen van een goed netwerk. Een goed netwerk kan leiden tot tips die later kunnen worden omgezet in aanhoudingen of het oplossen van zaken. Ik hang spreekwoordelijk boven Muiden en merk problemen op. Die zaken speel ik door naar de organisaties die daar wat mee kunnen. Neem bijvoorbeeld een buurvrouw die constateert dat haar buurman aan het verwaarlozen is. Die melding komt als eerste bij mij binnen en ik zorg ervoor dat de juiste instanties ermee aan de gang gaan. Maar mijn belangrijkste doel blijft gewoon boeven vangen", zo legt Kool uit.

Kool is nu bezig om de horeca-overlast in het weekend aan te pakken. Een probleem dat al lang speelt, voornamelijk in de Weesperstraat. Als de kroegen uit gaan, dan gaan jongeren richting huis en dat gaat met de nodige overlast gepaard.
"Dat heeft voor mij prioriteit. Die overlast moet verminderen. Ik ben nu druk in overleg met de gemeente en de horeca om hier een oplossing voor te vinden." Kool twittert graag over zijn werk. Wie wil weten wat hem bezighoudt kan hem volgen op het account @wijkag_muiden. Elke dinsdag- en donderdagochtend is tussen 9.00 en 12.00 uur ook de politiepost open aan Het Anker.