De Kindertuinen van Bussum hebb een open dag.
De Kindertuinen van Bussum hebb een open dag. Foto:

donderdag 26 juni

Bustocht

De Schakel houdt een bustocht naar Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Onderweg wordt twee keer gestopt bij een restaurant. Kosten voor de bustocht bedragen € 51,-. Opgeven kan op 035-6949312.

Lezing

Er wordt een kunstzinnig programma georganiseerd over de dichter Morgenstern. Zijn leven lang zocht hij naar een weg om de mens te begrijpen. Op zijn zoektocht leerde hij als vrije geest te leven. De lezing wordt gehouden in de Christoforuskerk aan de Veldweg. Aanvang 20.00 uur.

Dagtocht naar het Planetarium in Friesland. Vertrek vanaf De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 om 8.45 uur. Thuiskomst 18.00 uur. Kosten: € 42,50. Aan/afmelden in De Palmpit of bij Eva Kooiman, tel. 035-6939695.

Open eettafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt een open eettafel met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanvang 17.30 uur. Aanmelden: 035-6938786 voor dinsdag 12.00 uur.

Orgelconcert

De Grote Kerk van Naarden vormt het decor van een zomerserie orgelconcerten. Het eerste concert wordt gegeven voor Jan van den Berg. Op het programma staan werken van Bach en Franck. Aanvang 20.15 uur, entree € 7,50.

vrijdag 27 juni

Spelletjesmiddag

Elke vrijdagmiddag is er spelletjesmiddag in De Palmpit aan de Koekoeklaan van 14.00 – 16.00 uur. Alle voorkomende spellen kunnen worden gespeeld. Deelname € 1,- per middag.

Open lessen

De Gooische Muziekschool houdt open lessen voor kinderen van groep 1 tot en met 5. De kinderen mogen gratis deelnemen aan een van deze lessen. Aanmelden kan op 035-6936596 en www.degooischemuziekschool.nl.

Meditatieve bijeenkomst

Er wordt een meditatieve bijeenkomst 'Rondom het Licht' gehouden, deze keer met thema 'Hoofd en hart'. De bijeenkomst wordt gehouden in de Majellakapel aan de Iepenlaan. Aanvang 19.30 uur.

vrijdag 27 juni tot zondag 29 juni

Musicalweekend

Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 juni is het musicalweekend van De Gooische Muziekschool. Vier voorstellingen, meer dan honderd artiesten in de dop, begeleid door een team van drie docenten. De meeste voorstellingen vinden plaats in het 'eigen' theater Concordia van Koningskinderen. Alle speeltijden: www.degooischemuziekschool.nl.

zaterdag 28 juni

Lezing

Katerina Mulder-Pouliasi geeft een lezing over het effect van culturele achtergrond op de inhoud en rol van vriendschappen, gebaseerd op haar eigen onderzoek onder Nederlanders en Zuid-Europeanen. Gevolgd door lekker mediterraans eten en napraten met een glas wijn. De lezing wordt gehouden in Jiorgos Chronis aan de Herenstraat 95A. Aanvang 18.00 uur, toegang € 30,-.

Kindertuinen

De Kindertuinen van Bussum, aan de Huizerweg, houden een open dag. Iedereen is van harte welkom om te zien hoe de tuinen er na twee maanden hard werken door de kinderen nu bij liggen. De open dag duurt van 11.00 tot 15.00 uur.

Fietstocht

Fietsgilde 't Gooi organiseert een middagtocht 'Buitenplaatsen Naarden'. Er wordt vanaf 13.30 uur gefietst vanaf de VVV Naarden-Vesting. Deelname kost € 3,-.

zaterdag 28 juni tot zondag 6 juli

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus gaat weer op pad. A.s. zaterdag kunt u lunchen bij De Zeemeeuw in Muiderberg. Zondag een vaartocht op De Linge, maandag staat het Zuiderzee Museum in Enkhuizen op het programma en dinsdag weer een rondvaart waarbij u Haarlem vanaf het water kunt bewonderen. Woensdag gaat de bus naar de Kaasmarkt in Edam. Donderdag een gezellig stranduitje in Petten met koffie/thee, gebak en lunch. Vrijdag wordt er ook gevaren, maar nu op de Eem naar Spakenburg. Als laatste kunt u zaterdag een bezoek brengen aan Museum Nieuw Land in Lelystad en zondag Museum de Zwarte Tulp. Opgeven kan op 035-7504192.

zondag 29 juni

Bingo

In De Palmpit aan de Koekoeklaan is weer een bingomiddag met leuke prijzen. Aanvang: 14.30 uur. Entree: € 4,- (incl. een bingokaart en één consumptie). Tevens afscheid van bingomasters Ton en Roos Schrijvers.

Supermarkt Plus geopend

Supermarkt Plus Bos aan de Evert de Buijnstraat 78 in Naarden is open op zondag 29 juni van 12.00 -18.00 uur.

Zomermarkt

Zomermarkt in de Spiegelstraat van 12.00 tot 17.00 met vele kraampjes en gezelligheid.

Jeugdconcert

Jeugdstrijkorkest Het Cuypersensemble geeft een concert in de Grote Kerk van Naarden. Op het programma staan onder meer werken van Vivaldi, Respighi en Händel. Ook organist Wybe Kooijmans werkt mee. Aanvang 15.30 uur, entree € 12,50.

Open dag

De tuinders van Volkstuindersvereniging Naarden houden de jaarlijkse open dag op het tuinenpark aan de Keverdijk. Op het park wordt door ongeveer 170 tuinders en een 60-tal scholieren van de basisschool de Tweemaster getuinierd. De open dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

maandag 30 juni

Open eettafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt een open eettafel om 17.30 uur met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanmelden: 035-6938786 voor vrijdag 12.00 uur.

dinsdag 1 juli

Expositie

In de maanden juli, augustus en september exposeert Els Vos uit Bussum in De Palmpit aan de Koekoeklaan met olieverfschilderijen. Men kan de werken bekijken tijdens de openingstijden van De Palmpit.

dinsdag 1 juli tot zondag 31 augustus

Bridgen

Bridgeclub Trefpunt houdt twee maanden lang elke woensdag open bridgeavonden. Belangstellenden kunnen langskomen om mee te spelen. De club speelt in de Witte Kerk aan de Koningin Wilhelminalaan. Aanvang 19.00 uur, deelname € 2,50.

donderdag 3 juli

Lezing

Auteur Rudolf Geel vertelt over z'n grote interesse in het fenomeen 'engelen'. De bijeenkomst vindt plaats in de Tuinzaal van de Remonstrantse kerk aan de Koningslaan. Aanvang 20.00 uur.

Zomeravondconcert

Muziekvereniging Het Gooi geeft een zomeravondconcert bij het Meertje van Vlek (hoek Terborchlaan/van der Helstlaan). Muziekvereniging Het Gooi haalt maandelijks het oud papier op in het Rembrandtkwartier, wat een onmisbare bron van inkomsten voor de vereniging is. Als dank aan de wijk is het inmiddels een traditie om een dergelijk zomeravondconcert te verzorgen. Aanvang 19.30 uur.

De BoodschappenPlusBus gaat weer op pad.