Nieuwbouw Patria krijgt
72 parkeerplekken

BUSSUM - Huize Patria krijgt in de toekomst 72 startersappartementen met net zoveel parkeerplekken op eigen terrein. Dat is woensdag besloten in de gemeenteraad.

Vooral het aantal parkeerplaatsen was een punt voor veel discussie tussen de verschillende politieke partijen. De rekensommen vlogen over tafel. Wethouder van Verkeer Nen van Ramshorst probeerde zo goed mogelijk uit te leggen dat 1.0 parkeerplek per appartement ruim voldoende was. Met name Hart voor Bussum en GOP wilden dat de norm van 1.1 parkeerplek per appartement werd toegepast.

Communicatie
Ook werd de communicatie over het plan onder de loep genomen. Omwonenden hadden aangegeven zorgen te hebben over de parkeerdruk in de wijk en de verkeersveiligheid. Zij hadden volgens Hart voor Bussum te weinig informatie ontvangen over de aanstaande plannen en hadden niet de kans gekregen een zienswijze in te dienen. Wethouder Paul Barneveld was het daarmee oneens. "Het klopt niet dat er geen kans is geweest om zienswijzen in te dienen. Ook hebben we minimaal op 40 momenten met onze burgers over de plannen gecommuniceerd." De VVD zei dat het om een roepende minderheid en een zwijgende meerderheid ging. "Het is jammer dat er negatief gesproken wordt over zo'n positief plan."

Alle partijen waren wel allemaal positief over de komst van zoveel startersapparementen in Bussum. De oppositie stemde uiteindelijk tegen het plan, de coalitie voor en dus is het aangenomen. De betaalbare huurappartementen voor starters kunnen gereed gemaakt worden zodra de huidige bewoners zijn verhuisd naar een nieuw complex in Almere.