Zaterdag is de orgel-fietsroute; om 20.30 uur speelt Jean Janssen in de Spieghelkerk.
Zaterdag is de orgel-fietsroute; om 20.30 uur speelt Jean Janssen in de Spieghelkerk. Foto: Jessica de Jong

donderdag 19 juni

Netwerkevent

De Bussumse Watertoren vormt het decor van het netwerkevent Rise & Shine. Frans de Groot, schrijver van het best verkochte managementboek van Nederland, 'BITSing, Garanties voor groei', verzorgt deze middag een workshop en neemt deelnemers mee in zijn internationaal toegepaste model. Daarnaast spreken er nog andere ondernemers. Het event duurt van 15.30 uur tot 19.30 uur. www.risor.nl.

Open eettafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt op deze dag een open eettafel met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanvang 17.30 uur. Aanmelden: 035-6938786 voor dinsdag 12.00 uur.

vrijdag 20 juni

Jeu de boules

Jeu de boules in wijkcentrum De Schakel tussen 9.30 en 11.30 uur.

Midzomernachtduik

Midzomernachtduik in Sportcentrum de Lunet van 19.15 tot 21.15 uur. De opbrengst gaat naar Spieren voor Spieren. Deze avond kunnen jong en oud (mits in bezit van een A-diploma) zoveel mogelijk baantjes komen zwemmen in de Lunet om zo de zomer in te luiden. Sponsorformulieren zijn bij de receptie op te halen.

vrijdag 20 juni en zaterdag 21 juni

Voedselbank AH Naarden

De Voedselbank Naarden / Bussum / Hilversumse Meent houdt vrijdag en zaterdag een winkelactie in de AH aan de Amersfoortsestraatweg in Naarden. Mensen die boodschappen doen in Albert Heijn kunnen ook een aankoop doen voor de voedselbank.

vrijdag 20 juni tot zaterdag 28 juni

BoodschappenPlusBus

Vrijdag kunt u naar Museum Dorestad in Wijk bij Duurstede voor een expositie over kooplieden, handwerkers en Vikingen. Zaterdag staat er een tocht naar het IJmuider Zee- en Havenmuseum op het programma en zondag het Centraal Museum in Utrecht dat een uitgebreide collectie oude en moderne kunst heeft. Maandag 23 juni is er de gelegenheid om gezellig poffertjes te eten op de Brink in Laren. Dinsdag een dagje strand van Kijkduin + lunch en een bezoek aan het museum daar. Woensdag kunt u dineren in 't Vuronger in Huizen en donderdag gaat de bus naar Amsterdam naar de Hermitage voor de tentoonstelling over de Zijderoute. Tot slot is er vrijdag nog de mogelijkheid om het Nationaal Glasmuseum in Leerdam te bezoeken en zaterdag gezellig lunchen bij de Zeemeeuw in Muiderberg. Heeft u er al aan gedacht om donateur van de BPB te worden? En wist u dat u dan voordelen heeft? Voor de kosten en om u op te geven, belt u maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur 035-7504192

zaterdag 21 juni

Orgel-fietsroute

De Bussumse kerken houden een orgel-fietsroute langs 5 Bussumse orgels. Tijdens deze tocht zijn er korte orgelconcerten van 30 minutenop vijf bijzondere orgels. De tocht start om 19.00 uur vanaf de Verlosserkerk. De complete route staat op www.orgelkoepelkerk.nl.

Workshop

André Jansen houdt een miniworkshop over herstellen na je burn-out. Aanvang 10.00 uur. Aanmelden op www.taliloli.nl.

Streekmarkt Tafel4

De volgende sfeervolle Gooise Streekmarkt staat weer op de agenda. Het Julianaplein in Bussum wordt dan weer gevuld met tientallen aanbieders van duurzame, ambachtelijke en biologische producten. Er is van alles te beleven, te proeven en te zien. Ook aan de kinderen is gedacht. De markt begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Kerk is open

Zaterdag 21 juni is de Maria-of Koepelkerk voor iedereen te bezichtigen. De kerk is open van 12.00 tot 15.00 uur. Adres: Brinklaan 42. Tijd om te bidden / kaarsje op te steken.

Interieuradvies

De medewerkers van Louis Tapis staan zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur klaar voor het geven van gratis interieuradvies. Adres: De Clinge 22-23 in Bussum.

Repair Café

Het Bussumse Repair Café is in Denksportcentrum Bussum tussen 10.00 en 13.00 uur. Reparateurs zijn aanwezig om van alles te maken zoals kleding, speelgoed, meubelstuk of elektrisch apparaat. Locatie: Nieuwe Englaan 6 in Bussum.

zaterdag 21 juni en zondag 22 juni

Opentuinenweekend

'Groei & Bloei, de grootste tuinvereniging van Nederland, houdt haar landelijke opentuinenweekend. Mensen in Bussum en omgeving stellen hun tuin open voor bezoekers. De meeste tuinen zijn open van 10.00 tot 17.00 uur. Alle locaties staan op www.gooi-noord.groei.nl of haal dit weekend de lijst bij de familie Van Gooswilligen aan de Koningslaan 12 in Bussum.

zondag 22 juni

Reünie Bella Rosa

Balletschool Bella Rosa uit Bussum danst haar balletvoorstelling in theater de Speeldoos in Baarn. Tom de Jager, nu danser van het ballet van Vlaanderen en oud-leerling van Marianne danst de opening van de balletuitvoering. Ook zullen oud-leerlingen optreden en is het gelijktijdig een reünie. Meer info: balletschoolbellarosa.nl.

Slootjesdag

De IVN houdt een 'Slootjesdag'. Op deze dag kunnen deelnemers ontdekken wat er allemaal rond een sloot gebeurt qua levende wezens. De dag start vanaf het Troephuis van Scouting Erica aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg. Aanvang 13.30 uur, kosten € 3,- per kind. Aanmelden: jeugd.ivngooi@gmail.com.

maandag 23 juni

Open eettafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt een open eettafel om 17.30 uur met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanmelden: 035-6938786 voor vrijdag 12.00 uur. Maximaal 24 personen.

Opticien in De Palmpit

Tussen 10.00 en 12.00 uur komt Stoffer Optiek (opticien aan huis) weer naar wijkontmoetingscentrum De Palmpit, Koekoeklaan 3 te Bussum. Hierbij kan men gratis de ogen op laten meten, de bril laten schoonmaken en stellen en vragen stellen over ogen en/of de bril.

woensdag 25 juni

Bingo

Wijkcentrum De Schakel in Naarden houdt weer een bingo vanaf 19.30 uur. Meedoen kost € 3,50.

donderdag 26 juni

Bustocht

Wijkcentrum De Schakel in Naarden organiseert een bustocht naar Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Kosten: € 51,-. Opgeven kan op 035-6949312.

Lezing

Er wordt een kunstzinnig programma gehouden over de dichter Morgenstern. De lezing wordt gehouden in de Christoforuskerk aan de Veldweg. Aanvang 20.00 uur.

Bustocht

Dagtocht naar het Planetarium in Friesland. Vertrek vanaf De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 om 8.45 uur. Thuiskomst 18.00 uur. Kosten: € 42,50. Aanmelden in de Palmpit of bij Eva Kooiman, tel. 035-6939695.

Het Repair Café i in het Denksport Centrum.