Luna, Amy, Puck en Lisa zijn blij dat ze van school af gaan.
Luna, Amy, Puck en Lisa zijn blij dat ze van school af gaan. Foto: Sjoerd Stoop

Eindexamenleerlingen Goois Lyceum proosten op behaalde resultaten

BUSSUM - Donderdagmiddag vier uur, de aula van het Goois Lyceum staat vol met geslaagde eindexamenleerlingen. De havo en vwo-leerlingen proosten met een glas champagne op de uitslagen die zij eerder die dag gehoord hebben.

Vriendinnen Puck, Luna, Amy en Lisa zijn blij dat zij geslaagd zijn. "We zullen de gezelligheid en de mensen van de middelbare school missen, maar we willen zeker niet nog een jaar op het Goois Lyceum doorbrengen", aldus de meiden.

Lisa had de meeste moeite met haar economie-examen, maar behaalde uiteindelijk toch een acht. Een zes voor aardrijkskunde als laagste cijfer is voor Puck een prima resultaat.

Luna is blij dat zij van school is en kijkt deze zomervakantie vooral uit naar één evenement: "Ik ga met een paar vriendinnen naar Rock Werchter, een festival in België."

Dirk geeft toe dat hij beter had kunnen leren. "Van een aantal vakken is mijn gemiddelde omlaag gegaan door de eindexamens, maar ik ben alsnog geslaagd. Nederlands vond ik het moeilijkst, dat was ook het enige vak waarbij ik de volle drie uur druk bezig ben geweest." Dirk gaat na de zomervakantie rechten studeren aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Ook Bart is blij met zijn resultaten: "Het hoogste cijfer dat ik heb gehaald is voor Nederlands, terwijl mijn gemiddelde daarvoor juist het laagst was. Voor biologie is het andersom." Bart kijkt uit naar de vakantie en gaat een weekje met vrienden naar Blanes.

Dirk gaat na de zomer studeren in Amsterdam.
Bart verheugt zich op zijn vakantie in Blanes.
Het was flink blokken in mei.