Atif Baig aan tafel met een vaste klant.
Atif Baig aan tafel met een vaste klant. Foto: jessica de jong

Taj Mahal
onderging interieur-
metamorfose

BUSSUM - Wie het Indiaas restaurant Taj Mahal aan de Herenstraat binnenloopt, ziet direct dat de eigenaren de zaak flink onder handen hebben genomen. De muren die voorheen bruin/rood waren, zijn nu helder wit en het hele restaurant ademt een open en lichte sfeer uit.

Het restaurant is van de gebroeders Abid en Atif Baig die al sinds 1990 het gerenommeerde restaurant runnen. De zaak heeft niet alleen een likje verf gehad, ook de bar is vernieuwd, de keuken is onder handen genomen en de toiletgroepen zijn opgeknapt. Chef-kok Atif vertelt dat de reacties erg positief zijn. Ook Margreet De Broekert, een vaste klant vanaf het eerste uur, spreekt haar waardering uit. Niet alleen roemt ze het restaurant vanwege de heerlijke keuken, maar ook om de gastvrijheid van de familie. Onder de vaste gasten mogen Abid en Atif ook bekende Nederlanders rekenen zoals topkok Julius Jaspers en Linda de Mol, die Taj Mahal onlangs nog tipte in haar eigen magazine.
Atif kookt de gerechten die hij leerde van zijn moeder. "Wat veel mensen ten onrechte denken is dat Indiaas eten altijd heet is. Dat is zeker niet zo. Wij koken alles direct na de bestelling met uitsluitend verse ingrediƫnten. Daarbij geven de klanten zelf aan of ze mild, pittig of extra pittig willen eten. Ook kinderen kunnen hier uitstekend eten. We hebben heerlijke spiezen met bijvoorbeeld kip of garnalen die we bereiden in onze speciale tandoori klei-oven. Dat is een van onze specialiteiten."