Merel en Herman van der Vliet en Sven Petrus maken een frisse start.
Merel en Herman van der Vliet en Sven Petrus maken een frisse start. Foto: jessica de jong

Woonland maakt frisse start met uitverkoop

BUSSUM - Alweer 18 jaar runnen Herman en Merel van der Vliet met veel plezier hun meubelzaak Woonland aan de Vlietlaan in Bussum. De komende tijd hebben ze een grote uitverkoop zodat er ruimte in de winkel ontstaat voor een verbouwing.

"Het is de bedoeling dat we verbouwen in fases en dat de winkel dus gewoon open blijft", vertelt Merel van der Vliet. Met name het plafond wordt onder handen genomen. Haar partner vertelt dat ze al veel positieve reacties hebben op de uitverkoop. Het kan namelijk behoorlijk veel geld schelen als je een nieuwe bank of tafel met wel 70 procent korting kunt kopen.

Gewoon open
"Maar de klanten hebben ook vragen, ze denken dat we gaan stoppen met de zaak. Dat is dus absoluut niet zo."

Het echtpaar Van der Vliet ziet dat in Bussum steeds meer speciaalzaken verdwijnen en dat betreuren ze. "Dat is zo zonde, maar de mensen moeten zich ook realiseren dat ze zelf de middenstand kunnen helpen door hier in het dorp hun aankopen te doen in plaats van via internet."

Passie
Het echtpaar Van der Vliet en medewerker Sven Petrus runnen de zaak met z'n drieën. Ze worden gedreven door hun passie voor interieur. De ouders van Herman hadden een interieurwinkel, waardoor hij al van jongs af aan betrokken werd bij de zaak. Samen met Merel zijn ze gelukkig aan de Vlietlaan en krijgen ze hulp van de sterke Sven, die uiteraard helpt bij het bezorgen van het meubilair.

Klantenkring
Bij Woonland hebben ze een trouwe klantenkring opgebouwd en ze merken dat mensen het fijn vinden dat er een band bestaat, waardoor ze graag aan de Vlietlaan hun inkopen doen. "Iedereen kan hier heerlijk snuffelen, er is namelijk heel veel te zien. Maar de mensen willen ook gewoon een praatje maken en dat kan, want wij zijn er altijd", lacht Merel van der Vliet.

'Klanten komen bij ons omdat ze ons kennen en we een breed assortiment hebben'

Asssortiment
Herman vult aan dat het brede assortiment hun grootste pluspunt is. "We hebben ontzettend veel: banken, lampen, schilderijen, stoelen, tafels, noem het maar op. De zaak is 1500 vierkante meter groot en staat momenteel erg vol. Als we straks verbouwd hebben hopen we dat we wat meer ruimte hebben om onze producten wat ruimer opgezet te kunnen presenteren."

Ondertussen blijven er nog steeds nieuwe spullen binnenkomen. Herman van der Vliet vertelt dat vooral meubels gemaakt van natuurlijke materialen, zoals grof hout, populair zijn. Het loont zeker de moeite om regelmatig langs te komen, want in Woonland is veel te zien en te koop.

Kom kijken
Woonland is te vinden aan de Vlietlaan 44 in Bussum en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. De meubels in de uitverkoop worden overigens niet thuisbezorgd.