Er wordt volgende week een orgel-fietsroute gehouden langs de kerken van Bussum en hun orgels.
Er wordt volgende week een orgel-fietsroute gehouden langs de kerken van Bussum en hun orgels. Foto: Lianne de Bruijn

donderdag 12 juni

Expositie

Stanislav Harangozó exposeert met abstract werk in Galerie Josephine. De expositie duurt twee maanden en is te zien tijdens openingstijden.

vrijdag 13 juni

Visagie workshops

Visagieworkshops Personal Beauty bij Indisha aan de Huizerweg 5. Tijd: 19.30-22.00/22.30 uur. Door topvisagist & opleider Ralph Baaij. Maximaal 6 deelnemers. Kosten € 37,50.

zaterdag 14 juni

Vesperviering

Choral Voices zingt een Choral Evensong onder leiding van dirigent Daniël Rouwkema in de Koepelkerk van Bussum. Bijzonder aan deze Evensong is dat een aantal werken van Rouwkema zelf ten gehore wordt gebracht, waaronder 'The Roden Service' en het ingetogen 'God be in My Head'. Aanvang 17.00 uur.

Transplanterendag

De tweejaarlijkse Transplanterendag wordt weer gehouden in de Grote Kerk. Getransplanteerden en hun dierbaren, nabestaanden van donoren, en donoren die bij leven gegeven hebben, zijn deze dag van harte welkom. Aanvang 13.00 uur.

Fietstocht

De fietstocht 'Grens Bussum' staat op het programma. De tocht, vanaf station Bussum-Zuid, brengt deelnemers naar aparte plekjes van het dorp. Aanvang 13.30 uur.

zondag 15 juni

Soosmiddag

De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 houdt weer een soosmiddag voor jong en oud. Het motto is om er met elkaar een gezellige middag van te maken. Omdat het Vaderdag is, zullen kinderen van muziekschool Josien de Roode een optreden verzorgen voor alle vaders die dan aanwezig zijn en zal de eigen mondharmonicaclub optreden. Aanvang 14.30 uur, entree gratis.

Kinderconcert

Leerlingen van De Nieuwe Muziekschool vertellen met een kinderconcert het verhaal van De Oosterse Prinses. Het concert wordt gehouden in de aula van het St. Vituscollege. Kinderen kunnen dan ook muziekinstrumenten uitproberen, docenten en leerlingen ontmoeten en vragen stellen. Aanvang 14.00 uur.

Bunkerwandelingen

De Historische Kring Bussum houdt op de Fransche Kamp historische natuurwandelingen met een bezoek aan een bunker. Vanaf 13.00 uur start elk uur tot en met 16.00 uur een wandeling. Er wordt gelopen vanaf de parkeerplaats.

Walzheimer-middag

Er wordt weer een Walzheimer-middag gehouden. De middag wordt gehouden in het Centrum voor Gezond Zijn aan de Karel Doormanlaan 44. Tussen 14.00 en 16.00 uur worden er weer liedjes van vroeger gezongen.

Stadswandeling

Een stadswandeling door Naarden-Vesting van 5 kwartier die deelnemers naar de hoogtepunten van Naarden brengt. Vertrek vanaf de Utrechtse Poort. Aanvang 12.30 uur, deelname € 3,-.

maandag 16 juni

Open eettafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt een open eettafel om 17.30 uur met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanmelden: 035-6938786 voor vrijdag 12.00 uur. Maximaal 24 personen.

Taxatiedag

Er wordt een taxatiedag gehouden voor oude munten. De dag wordt gehouden in de Witte Kerk aan de Koningin Wilhelminalaan. Bezoekers kunnen tussen 13.00 en 17.00 uur langskomen om hun oude munten te laten taxeren.

Foto-expositie

Fotojournalist Daniël Koning exposeert tot en met 14 september met werk in De Schakel. De expositie is te zien op dinsdagochtend en woensdagochtend. U kunt geheel vrijblijvend langskomen.

dinsdag 17 juni

Wandeltocht

Vanaf De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 wordt weer een wandeltocht gehouden o.l.v. Trudy Nederend. Start om 10.00 uur. De route en afstand zijn afhankelijk van de fysieke gesteldheid van de deelnemers. Ook rolstoelers met begeleiders zijn welkom. Deelname is gratis en op eigen risico.

Jeu de boules

Na een winter van veel binnen zitten is het dan eindelijk weer tijd om buiten aan een leuke activiteit deel te nemen. Natuurlijk kan dit ook bij De Schakel en wel door het spelen van jeu de boules. Eenieder is van 09.30 uur tot 11.30 uur van harte welkom. Er is geen wachtlijst en u hoeft zich niet vooraf aan te melden.

woensdag 18 juni

Fietstocht

Fietstocht met Wijkontmoetingscentrum Bellefleur. De start is om 11.00 uur vanaf Bellefleur aan de Mackaylaan 11a Naarden. De tocht is maximaal 40 kilometer. Lunchpakket meenemen. Info: 035-695 31 17.

Fietstocht

Vanaf De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 wordt weer een fietstocht gehouden, een korte van ± 30 km. Start 's middags om 13.30 uur, einde om ± 17.00 uur. Onderweg wordt ergens gestopt voor koffie of thee. De deelname is gratis en op eigen risico.

Schakel-diner

De Schakel wordt weer omgetoverd tot een restaurant voor een 'Schakel-diner'. Vanaf 16.45 uur openen de deuren. Er wordt een 3-gangendiner geserveerd. Mee-eten kost € 6,-. Aanmelden: 035-6944742.

donderdag 19 juni

Netwerkevent

De Bussumse Watertoren vormt het decor van het netwerkevent Rise & Shine. Frans de Groot, schrijver van het best verkochte managementboek van Nederland, 'BITSing, Garanties voor groei', verzorgt die middag een workshop. Het event duurt van 15.30 uur tot 19.30 uur. Meer op www.risor.nl.

zaterdag 21 juni

Orgel-fietsroute

De Bussumse kerken houden een orgel-fietsroute langs 5 Bussumse orgels. Tijdens deze tocht zijn er korte orgelconcerten van 30 minuten te beluisteren op vijf bijzondere orgels. De tocht start om 19.00 uur vanaf de Verlosserkerk. De complete route staat op www.orgelkoepelkerk.nl.

En verder...

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus gaat weer op pad. Donderdag gaat de bus naar Volendam en Marken voor een boottocht en vrijdag is er een verrassingstocht. Zaterdag kunt u mee naar de Vlaggetjesdag in Scheveningen en maandag kan de bus u naar het Filmhuis in Bussum brengen voor de film 'Nebraska'. Als u van varen houdt, is er dinsdag de sloepentocht in Kortenhoef. Woensdag gaat de bus weer naar Amsterdam voor het lunchconcert in het Concertgebouw. En tot slot van deze week kunt u donderdag mee naar de Zaanse Schans en vrijdag naar Museum Dorestad in Wijk bij Duurstede. Aanmelden kan op 035-7504192.

Expositie

Kunstenares Marieke de Jong exposeert met recent werk in de galerie van Burkin'Art. De expositie is te zien tijdens openingstijden.

Er worden zondag bunkerwandelingen gehouden.