Herstart voor dorpshart

BUSSUM - Er start een herstart op stapel voor het op de schop nemen van het complex Scapino/Nieuwe Brink. Dat opteert het kersverse gemeentebestuur. Hoe dat exact gaat gebeuren, en vooral wanneer, wordt nog onderzocht.

door Sjoerd Stoop

Het stukje dorpshart van Bussum wordt hoe dan ook onder handen genomen, daar bestaat volgens het gemeentebestuur veel draagvlak voor. Dat laatste komt vooral omdat veel mensen dit deel van Bussum verafschuwen. Het gemeentebestuur noemt het complex zelfs 'een dissonant van het centrum van Bussum'.

Wonen en groen
Het gemeentebestuur heeft het plan om het complex onder handen te nemen aan de hand van het eerder vastgestelde centrumplan. Dat plan stelt dat het centrum van Bussum vooral een plek moet worden met wonen en groen.
Gewraakt plan
De eerste plannen om het complex onder handen te nemen waren de afgelopen maanden zo goed als vastgelopen. Des te meer nadat afgelopen week eveneens bekend werd dat de gewraakte eerdere plannen van tafel waren, mede na een door de gemeente verloren rechtszaak over het proces rond het plan. Er was al langer veel protest tegen de plannen. Veel mensen vonden de plannen te massaal en waren tegen de komst van een grote supermarkt op het stuk grond.
Rol bewoners
Als de plannen straks wederom vorm gegeven gaan worden, moeten daar de bewoners bij worden betrokken. Dat gebeurde eerder ook al, maar een groot deel van de Bussumers gaf aan dat de aangedragen wensen nauwelijks over werden genomen door de planmakers.

Het meedenken en meepraten van burgers is nu een van de grootste speerpunten van het nieuwe gemeentebestuur.