Ellen Hazenberg ondersteunt bij evenementen in het dorp.
Ellen Hazenberg ondersteunt bij evenementen in het dorp. Foto: Bob Awick

'Ik ben een echte verbindingsofficier'

BUSSUM - Ellen Hazenberg is sinds januari de evenementencoördinator van de Stichting Pro Bussum. Zo ontwikkelde ze onder andere de evenementenkalender en regelde ze dat sinds deze week hanging baskets gevuld met bloemen het straatbeeld sieren. De evenementencoördinator is langzaamaan een vaste waarde geworden voor het dorp en probeert door verbindingen te zoeken Bussum aantrekkelijker te maken voor iedereen.

Voordat ze haar rol bij Pro Bussum kreeg, organiseerde ze medische congressen. Ook is ze betrokken bij de organisatie van Bussum op IJs. "Op die manier ben ik ook heel erg met Bussum verbonden geraakt. Ik praat veel met mensen en vraag wat ze van Bussum vinden. Het is verbazingwekkend dat veel kennis ontbreekt. Zo weten Bussumers bijvoorbeeld lang niet altijd wat een gevarieerd winkelaanbod we hebben. Maar ook op het gebied van leuke activiteiten merk ik dat er heel veel te doen is, maar dat lang niet iedereen dat weet. Het zou helpen als Bussumers bijvoorbeeld deze krant lezen en de evenementenkalender in de gaten houden."

Wat ze hoort is dat er behoefte is aan meer terrasjes, een duidelijk aangegeven wandelroute langs de winkels en grand cafés. Hazenberg: "Bussum is een prachtig dorp waar heel veel actieve mensen wonen en waar veel wordt georganiseerd. Bussum kan nog meer accent leggen op het bruisende dorpsleven. Daarvoor moeten we het dorp zo breed mogelijk profileren. Hart van 't Gooi is onze slogan en dat willen we uitdragen. Zo moeten toeristen weten dat je hier bij de Zandzee een fiets kunt huren. Voor Bussumers is het leuk te weten dat er binnenkort een nieuwe fietsroute wordt uitgezet langs delicatessenwinkels in het dorp. Verder staan er losse activiteiten op stapel rondom thema's zoals Bussum Natuurlijk en Goois LetterRijk. Er staat gewoon heel veel op stapel. Ik hoop dat we daar binnenkort meer concreet over kunnen vertellen."

Ellen wordt veel gevraagd om aan te schuiven bij overleggen, bijvoorbeeld met de straatmanagers als de winkeliers een activiteit zoals koopzondag willen houden en daar een speciaal tintje aan mee willen geven. "Ik word overal bij betrokken en het is niet mijn rol om bijvoorbeeld een koopzondag te organiseren, maar wel om te helpen bij het opzetten. Het vergunningentraject is bijvoorbeeld niet heel ingewikkeld, maar ik kan hier wel heel goed mee helpen. Ondernemers zijn heel druk met het runnen van hun eigen zaak. Het is fijn als ik dan dit soort taken uit handen kan nemen. Verder komen er ook uit de samenleving heel veel leuke initiatieven. Zo is zwembad de Zandzee samen met een fysiotherapeut, kinderopvang en Squash & Wellness voornemens om een nieuw evenement op te richten onder de noemer Bussum Sportief. Op één dag kunnen alle sportverenigingen uit Bussum zich op één centrale plek presenteren. Mijn rol in dat geheel is dat ik de vergunningen regel en advies geef over publiciteit. En uiteraard breng ik de mensen met elkaar in contact. Ik ben een echte verbindingsofficier."

Op korte termijn kunnen we ook weer een nieuwe evenementenkalender verwachten die verspreid door heel Bussum ligt. "Ik heb iedereen in de gemeentegids aangeschreven om te zorgen dat men weet dat er een kalender is en dat we alle activiteiten hierin kunnen opnemen. Die staan overigens ook op onze Facebookpagina." Op de langere termijn, volgend jaar, staat een culinair evenement in de planning. "Ook ben ik in gesprek met shantykoor Het Ruime Sop vanwege hun jubileum in 2016."
Hazenberg kan nog jaren vooruit met jaar job, want volgens haar zal Bussum altijd behoefte hebben aan promotie en input van creatieve mensen. "Ik zie de werkzaamheden en activiteiten van evenementencoördinator als een continu proces. Alles verloopt soepel, de neuzen staan dezelfde kant op en Bussumers die mee willen helpen om het dorp op de kaart te zetten kunnen een afspraak met mij maken bij Buro Bussum op de Brinklaan 75."