Afbeelding
Foto: Govert Muijs

Govert Muijs

58 jaar
Kunstenaar en aanjager van Arte Temporale
Bussumersinds 1981

Je bent kunstenaar. Wat voor werk maak je zoal?
"Echt van alles. Vooral portretten van mensen en grote werken van landschappen. Momenteel maak ik een grote wandschildering van een paar beesten. Ook heel erg leuk."

Wat maakt het werk zo leuk?
"Je maakt elke keer wat anders. Een voorbeeld: je probeert van elk portret wat aparts te maken, hoeveel je er ook maakt. Dat maakt het elke keer weer een avontuur."

Wat maak je graag?
"De portretten leveren geld op, maar modeltekenen heeft toch echt de voorkeur. Vooral omdat je dan snel moet werken en nauwelijks kunt nadenken over hoe je het op het doek brengt. Je moet vooral snel schakelen. Dat levert ook de leukste werken op."

Welke persoon zou je graag nog een keer portretteren?
"De burgemeester, met ambtsketen en al. Jaren geleden heb ik ook een portret gemaakt van Willem Holtzhuizen, toen nog de burgemeester. Hij heeft toen acht keer geposeerd. Dat was erg leuk. De burgemeester mag contact opnemen om een afspraak te maken, zodat we aan de slag kunnen gaan."

Heb je nog andere hobby's?
"Vooral veel bewegen. Zo tennis en zeil ik graag. Daarnaast doe ik aan langeafstandwandelen. We hebben plannen om naar Santiago de Compostela te gaan wandelen, een tocht van zo'n 2600 kilometer. Best een forse tocht en een enorm avontuur."

Welk lokaal nieuws volg je?
"Van alles, maar vooral veel over kunst en de lokale kunstenaars. Dat komt vooral omdat ik ook tot de kunstcommissie van de gemeente behoor."

Als je zelf een dag burgemeester van Bussum bent, dan...
"... zou ik het parkeerplan nog eens onder de loep nemen. Het zou het centrum ten goede komen als je ook kosteloos kunt parkeren. Daar zouden ondernemers ook veel aan hebben. Daar zou de gemeente echt wat aan mogen doen."