Fouten nekken korfballers DOC

BUSSUM - Een reeks fouten voor rust heeft de korfballers van DOC afgelopen weekend de kop gekost tegen ESDO. De Bussumers kwamen na rust tekort om de opgelopen achterstand nog goed te maken en verloren met 13-11.

Vooral voor rust maakte DOC veel fouten. Na een start met veel gerommel kwam DOC pas halverwege de eerste helft op gang. Toen kon de ploeg meer aan aanvallen denken. Dat had als resultaat dat de ploeg ook begon met scoren. Het was echter voor korte duur, vlak voor rust ontbrak het DOC weer aan scherpte.

De slechte eerste helft leverde DOC een donderspeech op van de coach. Dat bleek te helpen. Na rust speelde DOC een stuk beter en kwam het veel vaker tot scoren dan daarvoor. Lang leek de achterstand te groot om nog te overbruggen, maar toch kwam DOC nog terug tot een punt. ESDO had echter meer geluk en kon de voorsprong vasthouden. DOC staat na afgelopen weekend op een zesde plaats. De Bussumers hebben een punt voorsprong op concurrent De Eemvogels.