Peter van Doesburg sneuvelt.
Peter van Doesburg sneuvelt. Foto: Alfred Cop Fotografie

HCAW kopje onder

BUSSUM - Veel regen en slechts één duel afgelopen week voor de honkballers van HCAW. Door het slechte weer moesten twee duels worden afgelast. Vlak voor het weekend speelde HCAW een keer tegen Corendon Kinheim. De Bussumers verloren met 0-6.

Hoewel HCAW meer honkslagen sloeg dan de Haarlemmers, trok de tegenstander toch aan het langste eind. Vooral door een aantal Bussumse veldfouten kwamen de Haarlemmers al vroeg op voorsprong. Na 4 slagbeurten van de tegenstander keek HCAW al tegen een 0-4 achterstand aan. HCAW probeerde het nog wel, maar kwam de klap niet meer te boven.

Eén van de twee afgelaste duels werd verplaatst naar maandag. HCAW verloor wederom; de Haarlemmers waren met 8-3 te sterk voor de Bussumse honkballers. Corendon Kinheim was wederom net wat beter dan de Bussumers en had aan de voorsprong voldoende om weer twee punten te pakken. Met de twee zeges neemt de ploeg nu wat afstand van HCAW. De Haarlemmers staan nu derde met zes punten meer dan HCAW. HCAW moet het doen met plaats 5, net onder DOOR Neptunus dat 4 punten meer heeft, maar wel nog twee duels tegoed heeft.

Het laatste afgelaste duel, het treffen van afgelopen zondag, werd vlak voor het ter perse gaan van deze krant gespeeld.

HCAW voegt Tom de Blok toe
Vlak voordat HCAW begon aan de duels met de Haarlemmers maakte de club bekend Tom de Blok toe te voegen aan de spelersgroep.

De talentvolle jonge werper tekende afgelopen augustus nog een profcontract voor de Seattle Mariners, maar keerde onlangs al terug. De Blok wordt toegevoegd aan de groep jonge en talentvolle honkballers van de Bussumse club. Daarmee hoopt HCAW te kunnen bouwen aan de toekomst van de club.