VVD, D66, PvdA en GL gaan Bussum besturen

BUSSUM - Een college van VVD, D66, PvdA en GroenLinks zal de komende anderhalf jaar Bussum gaan besturen. Eventueel zou ook het CDA nog een rol van betekenis kunnen spelen. Er wordt nog verder onderhandeld en doorberekend, maar de formateurs hebben alle vertrouwen dat er een goed programma komt.

door Sjoerd Stoop

Formateurs Paul Barneveld (VVD) en Elbert Roest (D66) laten weten dat VVD, D66, PvdA en GL het doel hebben om met veel vertrouwen door te borduren op de voorgaande jaren. Toch zullen er ook wat veranderingen plaatsvinden. "We moeten hard doorwerken om straks zo goed als het kan te fuseren. We moeten ervoor zorgen dat het bestuur van Bussum de kracht heeft om dat goed op poten te zetten en de komende jaren een voortrekkersrol kan nemen", verklaarden de formateurs. Ook hoopt men op enkele andere punten stappen te kunnen maken.

College
Het college van B en W zal de komende anderhalf jaar nauwelijks veranderen. Als alles volgens plan verloopt nemen Adriana van den Berg (VVD), Gerard Boekhoff (PvdA) en Nen van Ramshorst (GL) weer plaats op het pluche. Namens D66 wordt Lia de Ridder, nu nog wethouder in Blaricum, naar voren geschoven als wethouder. De Ridder krijgt waarschijnlijk Ruimte en Burgerparticipatie in haar portefuille. "We hebben daarmee een ervaren kracht gevonden om het wethoudersteam te versterken."
Er wordt nu verder gesleuteld aan het programma. VVD, D66, PvdA en GL hebben als doel een breed gedragen programma te presenteren. Het CDA mag, als het geraamte van het programma vaststaat, ook nog punten aandragen. Het CDA zou zelfs eventueel nog toegevoegd kunnen worden aan de coalitie. Het collegeprogramma moet nu snel klaar zijn. Het streven is om halverwege volgende maand de wethouders te benoemen.