Gemeente legt rugbyvelden Sportpark opnieuw aan

NAARDEN - De gemeente is maandag begonnen met het opnieuw aanleggen van de twee rugbyvelden op het Sportpark. Dat kost de gemeente 10.000 euro uit het onderhoudspotje voor het Sportpark.

Het gaat om het hoofdveld van rugbyclub 't Gooi en het trainingsveld dat de rugbyers delen met voetbalclub NVC. De twee sportvelden werden vorig jaar september feestelijk in gebruik genomen na de opknapbeurt van het hele Sportpark, maar ze veranderden na elke regenbui in een onbespeelbare modderpoel. Rugbyclub 't Gooi vermoedde dat de velden niet goed waren aangelegd en liet ingenieursbureau Grontmij onderzoek doen naar de staat van de grasmat. De onderzoekers concludeerden in januari dat de toplaag en de onderlaag van het veld niet goed waren vermengd. De onderlaag was keihard geworden waardoor regenwater niet de grond in kon lopen en bleef staan.

De gemeente laat aannemer CSC-De Meent nu het gras herstellen. Maandag is de klus begonnen. De toplaag wordt eraf gehaald en samen met de onderlaag omgespit. Daarna wordt nieuw gras ingezaaid.

Met het herstelplan is een bedrag gemoeid van tussen de 9.000 en 10.000 euro, laat een gemeentewoordvoerder weten. De gemeente betaalt de extra kosten uit potje 'Sportaccommodatie Amersfoortsestraatweg', waaruit ook het groot onderhoud van de velden wordt gefinancierd. De aanleg van de twee velden kostte Naarden vorig jaar 117.000 euro.

Zomerstop
De timing van het herstelwerk is gekozen met oog op de zomerstop. De rugbycompetitie zit er alweer op. Jerker Grader, voorzitter van Rugbyclub 't Gooi: "Wij zijn heel blij dat de velden hersteld worden. Door het nu aan het einde van het seizoen te doen, heeft het nieuwe gras drie maanden de tijd om aan te slaan en te groeien. Dan zijn we begin september hopelijk klaar voor de competitie."