Autorally voor het goede doel

BUSSUM - Iedereen die in bezit is van een oude auto kan meedoen met de Rotary Classic Car Rally. Deze puzzeltocht voor volwassenen wordt voor de elfde keer gehouden. Dit jaar is 31 mei als datum gekozen.

De auto's die meedoen zijn 25 jaar of ouder. De opbrengst van de rally wordt geschonken aan een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de erfelijke spierziekte Spinale Musculaire Atrofie (SMA). Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar nieuwe toepassingen van een bestaand medicijn voor een groep zeer ernstig zieke kinderen. Vorig jaar werd met de rally 20.000 euro opgehaald; dat bedrag werd verdubbeld door een stichting.

De route heeft dit jaar als thema water. De start is aan de rivier de Vecht en voert via de 'Zuiderzee' naar de Noordzeekust. De route gaat door Noord-Holland en duurt ongeveer 6 uur. Onderweg moeten kaartleessystemen worden toegepast zoals bolpijl, kaartfragementen en fotoherkenning. Het is geen snelheidsrit.

Meedoen
Aan de rally kunnen 150 wagens meedoen. Het inschrijfgeld is 250 euro per equipe, inlusief drankjes, lunch, borrel en dinerbuffet. Er worden deelnemers uit het hele land verwacht. Aanmelden via de website www.rccr.nl.