Jered Beumer in zijn nieuwe zaak.
Jered Beumer in zijn nieuwe zaak. Foto: jessica de jong

Nieuw onderkomen
voor de Teakspecialist

NAARDEN - Eigenaar Jered Beumer heeft voor zijn winkel de Teakspecialist een prachtig nieuw onderkomen gevonden aan de Amsterdamsestraatweg. De zaak begon in de Bussumse Slochterenlaan, daarna volgde de Energiestraat en nu is het dus de Amsterdamsestraatweg waar de grootste collectie teakhouten tuinmeubelen van Nederland te vinden is.

De hallen waar de Teakspecialist sinds kort in zit, staan vol met honderden tafels, stoelen en zitjes. Ze staan mooi uitgestald op een vloer met wit zand. Gezellige kussentjes in de loungestoelen en overal houten tafelbladen. Met het zonnetje dat door de halfronde ramen schijnt en de geur van vers hout is het heerlijk winkelen in de enorme ruimte.

De tuinmeubelen worden gemaakt van teakhout dat uit Indonesië komt. Een deel komt direct van de plantage, een deel is gerecycled teakhout, dat wat grover en dikker is. "Dat is ook heel populair tegenwoordig. Het geeft wat meer karakter aan je meubels. Maar uiteraard hebben we ook de traditionele meubels met kleine, dunne plankjes. Alles is mogelijk."

Teakhout is volgens Beumer een prachtig product waar je heel veel mee kunt. "Wat mensen zich wel moeten realiseren met tuinmeubels is dat je het netjes moet onderhouden. Ik vergelijk het met je auto. Zet je die de hele zomer buiten, dan moet je hem ook een keer wassen want anders wordt hij groen. Dat is ook zo met teakhout. Af en toe moet je het even reinigen zodat het hout vochtbestendig is en het de kleur behoudt."

Beumer werkt in Indonesië met een fabrikant die exclusief aan hem levert. "Ik ben regelmatig in Indonesië te vinden. Ik controleer de productie en doe ideeën op voor de collectie. Ik vind het fijn om zelf bij het proces betrokken te zijn en de kwaliteit in de gaten te houden. In Indonesië werken we vooral met plantagebomen die mooi recht groeien. Bomen die een jaar of 60 oud zijn, leveren het perfecte hout. Hoe groter de boom, hoe duurder het hout. Teak is mooi als je er geen jong hout meer in ziet. Ook werken wij niet met die lelijke chemische behandelingen om het hout een egale kleur te geven."

Loungesets
Het assortiment bestaat uit tuinstoelen, tuintafels, loungesets, tuinbanken en bijzettafels. Alles van teakhout, maar uiteraard in verschillende afmetingen en stijlen. Beumer: "We leveren alles bij de klant af en monteren ook ter plekke. Zo worden de poten gelijmd en met houtduvels vastgezet. Schroeven komen er praktisch niet bij onze tuinmeubelen aan te pas." Beumer is als ondernemer druk met vernieuwing. Niet alleen heeft hij een nieuw winkelpand aan de Amsterdamsestraatweg 7b, ook heeft hij een eigen merk 'Gardenteak' en een nieuwe website: deteakspecialist.nl.

'Wij werken vooral met plantagebomen die mooi recht groeien'