De trotse onderscheiden Naarders en hun partners in de Grote kerk.
De trotse onderscheiden Naarders en hun partners in de Grote kerk. Foto: Tom Loman

Zes Naarders krijgen lintje van Koning Willem-Alexander

NAARDEN - Tijdens de jaarlijkse lintjesregen heeft burgemeester Joyce Sylvester zes Naarders in het zonnetje gezet. Drie mannen en drie vrouwen werden door Koning Willem-Alexander benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor hun bijzondere prestaties.

Nico de Gooijer (83), Sean Gallagher (69), Suze Graafsma-van Dijk (79), Mieneke Rijs-Voogt (74), Jan van Kooten (65) en Ellie Last-van den Berg (71) kregen een lintje opgespeld door de burgemeester. Pastoor Nico de Gooijer kreeg een koninklijke onderscheiding vanwege zijn inzet voor mensen aan de rand van de samenleving, Sean Gallagher voor zijn werk voor het jeugdrugby en Rugbyclub 't Gooi, Jan van Kooten voor zijn inzet voor het voetbal in Naarden, Suze Graafsma-van Dijk en Mieneke Rijs-Voogt voor hun activiteiten voor de rooms-katholieke parochie en Ellie Last-van den Berg voor haar werk voor het Nederlands Vestingmuseum.
Voor rugbyer Gallagher kreeg de dag nog een bijzonder vervolg. 's Middags deed hij in het clubhuis de aftrap voor de 'Sean Gallagher Stichting'. Deze stichting gaat het jeugdrugby promoten en talenten de kans te geven via stages in het buitenland ervaring op te doen.