Doelpuntenregen voor BFC en streekgenoot

BUSSUM - Het elftal moest even wakker geschud worden en kwam wat later op gang, maar toch heeft BFC afgelopen weekend gewonnen van streekgenoot Victoria. De Bussumers speelden om 'de eer' en waren met 6-3 te sterk.

BFC begon slap en kwam al snel op een achterstand te staan. BFC werd door deze domper meteen wakker geschud en ging beter voetballen. Halverwege de eerste helft kwam BFC terug toen Sander Waterland na een goede pass van zijn aanvoerder de tegentreffer kon maken. De tegenstander keek vervolgens ook al snel tegen een achterstand aan toen voor rust ook Dwight Oehlers en Davey Dumaine scoorden voor BFC.

Na de thee werd de tegenstander een stuk sterker en werd met goed voetbal de jacht op de 3-3 geopend. Toch was het BFC dat als eerste kon scoren. Na net wat meer dan een uur voetballen kon Mike Ruitenbeek een goede en snelle Bussumse aanval belonen met een treffer. De tegenstander bleef ook daarna aanzetten, maar gaf ook veel weg. Daardoor kon BFC de zege al snel zeker stellen toen ook Julian van der Lek en Sander Waterland nog konden scoren.

BFC staat na afgelopen weekend op een zesde plaats en heeft nog twee duels te gaan. Eerst komend weekend tegen Kampong, een week later tegen Baarn.