Violisten doen hun best.
Violisten doen hun best. Foto: Bob Awick

Eerste Koningsdag is zonnig en druk

BUSSUM - Bussum heeft volop genoten van de allereerste Koningsdag. Zaterdag kleurde het al vroeg oranje in de straten. In heel het dorp was het al snel druk.

In de ochtend werd de aftrap gegeven met het ophangen van de vlag en de toespraak van de burgemeester op de Burgemeester s'Jacoblaan. Veel mensen kwamen daar al samen, onder hen ook de 5 Bussumse gedecoreerden. Op het grote grasveld hadden de wijkbewoners veel activiteiten voor de kinderen georganiseerd zoals een peuterpaleis, pony rijden en een kruiwagenrace.

Ook op andere plekken in het dorp stroomden de straten al snel vol. Het centrum was ook nu weer de plek voor de kindervrijmarkt en de braderie. Veel Bussumse kinderen verkochten daar hun spullen, honderden bezoekers slenterden langs de vele gevulde kleedjes. Sommige kinderen bespeelden hun instrument, boden hun diensten aan om nagels te lakken of hadden oranje cupcakes gebakken. Op het Julianaplein was een luchtkussen voor de kleintjes.

Optredens
Vanaf twaalf uur begonnen ook de eerste optredens op de podia op het Wilhelminaplantsoen en de hoek van de Kapelstraat en de Kerkstraat. Het feest ging de hele dag door en werd afgesloten met mooie, drukbezochte shows van onder andere publiekslieveling Sonny's Inc. bij het 't Raedhuys en de dj's in de partytent van Inn the Mood.

Julianaplein wordt Oranjeplein.
Kinderen staan centraal in het Brediuskwartier.
Koopjes op de braderie.
Opening van Koningsdag.
De Bussumse meidenband Chicks Fist treedt op.
Genieten op het terras.
Feest!
Publiekstrekker Sonny's Inc.
Muziek spelen voor geld.
Lunchen met knakworst.
Groot Oranjefeest bij Inn the Mood.
Proberen te scoren.