Afbeelding
Foto:

Karen Wurpel

Kinderboekenschrijfster
Bussumse sinds een half jaar
48 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik werk als freelance communicatie-adviseur en tekstschrijver en daarnaast heb ik aan dit kinderboek gewerkt. Ook werk ik aan een boek voor volwassenen."

Wat is je grootste passie?
"Schrijven! Het liefst aan de hand van interviews. Ik vind het fijn me in anderen in te leven en hun 'wereld' te leren kennen. Dat inspireert me en daar word ik blij van."

Waar gaat je boek over?
"'Papa en mama gaan trouwen!' gaat over Stijntje en Sieb. Ze hebben net gehoord dat hun ouders gaan trouwen. Het boek is in dagboekvorm geschreven en er hebben zes kinderen aan meegetekend, waaronder mijn eigen drie kinderen. Veel van de illustraties kunnen ingekleurd of beplakt worden. Het is dus een lees-, kleur- en plakboek, zeg maar."

Waar in Bussum kom je graag?
"Ik vind het heerlijk om op de hei in Bussum te wandelen met mijn honden. De Kapelstraat is een van mijn lievelingsstraatjes. Doet me een beetje aan Amsterdam denken, waar ik heel lang heb gewoond."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Een miljoen? I wish... Ik zou eerst goed met vakantie gaan, een groot huis kopen, een nieuwe auto en een deel aan een goed doel schenken, zoiets."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Absoluut voor kaasfondue!"

Als je een dag de burgemeester van Bussum was?
"Het aantal comazuipers is de laatste tien jaar sterk gestegen, las ik laatst. Daar zou ik iets aan willen doen, vooral bij jongeren."

Met wie zou je nog wel eens een goed gesprek willen?
"Met Robert Redford! Al vanaf dat ik een klein meisje was, bewonderde ik hem. Toegegeven, om zijn uiterlijk (van toen) en zijn spel. Ik zou benieuwd zijn hoe hij zich altijd op zijn rollen voorbereidde en wat zijn roem met hem gedaan heeft als mens."