Het pand stond een paar weken geleden nog helemaal leeg.
Het pand stond een paar weken geleden nog helemaal leeg. Foto: Mark Dorlas

Het neusje van de zalm om het zomergevoel compleet te maken

BUSSUM - Het neusje van de zalm op het vlak van tuinmeubelen om het zomergevoel compleet te maken. Paardekooper-Hulst, bekend van de lampenzaak op Het Arsenaal, heeft een tweede zaak geopend aan de Energiestraat: het Terrace Design Centre. De zaak opende enkele weken geleden.

door Sjoerd Stoop

Wat enkele maanden geleden nog een wat bedompte loods was, werd de laatste weken omgetoverd tot een supermoderne zaak. Er werd hard gewerkt om de beeldbepalende hal de juiste uitstraling te geven. "We hebben gesloopt en gebouwd en ook geverfd, zodat alles er weer kraakhelder bij staat", zegt Dennis Hulst.

Veel vraag
Paardekooper-Hulst verkocht al langer meubelen, maar nu veel meer dan voorheen. "De meubelen waren een beetje een extraatje. We hadden ze staan om onze lampen goed te kunnen presenteren. De meubels zelf werden wel verkocht, maar de hoofdmoot waren vooral de lampen. We merkten echter dat er veel vraag naar de meubels was, dus het werd langzaamaan meer en meer. Nu hebben we er zelfs dus een complete zaak voor. Van het een kwam een beetje het ander."

De zaak verkoopt vooral de meest luxe terrasmeubelen. "We verkopen wat de mensen al van ons gewend waren. Alles exclusief en onderscheidend. Waar je voorheen vaak een tafel met een paar stoelen had staan, wordt het nu allemaal veel luxer. We verkopen echt van alles. Van overdekte tafels en banken tot luxe loungesets. Alles van de meest aansprekende merken, zoals Kettal, Roda, Viteo en Coro. We hebben de collectie uiterst zorgvuldig samengesteld, zodat er een goed aanbod ontstaat van merken die elkaar aanvullen en versterken. Naast de meubels verkopen we ook spullen om het plaatje compleet te maken, zoals parasols, hangmatten, haarden en fakkels."

Met een paar weken achter de rug, loopt de zaak goed. "We merken dat we er al veel vraag naar hebben. Met de zomer voor de deur komen weer veel mensen langs. We hebben de eerste weken al veel aanloop gehad en hebben dan ook een tevreden gevoel over de eerste weken."

Lampen
Waar Paardekooper-Hulst nu veel meer doet dan alleen de lampen van voorheen, opent ook de verlichtingzaak aan de Kooltjesbuurt nog gewoon elke dag de deuren. "Aan de Kooltjesbuurt staan we gewoon nog klaar voor alles op het vlak van designverlichting, een lichtplan en professioneel verlichtingsadvies. De twee zaken kunnen op loopafstand van elkaar bezocht worden."

Het Terrace Design Centre van Paardekooper-Hulst kan gevonden worden aan de Energiestraat 3 van Naarden. Meer over de zaak kan gevonden worden op www.paardekooper-hulst.nl.